Posted on: 27 februarie 2013 Posted by: Primaria Comments: 0

Administratorul DN5, CNADNR, a restructurat portiunea soselei Giurgiului care strabate comuna noastra, astfel incat, de astazi, trecerea de pietoni din dreptul statiei RATB „Oituz” a fost mutata cu aprox. 30 de metri spre sud, strabatand scuarul din intersectia strazii Prelungirea Oituz cu sos. Giurgiului, iar cea din dreptul Scolii Noi la fel, strabatand scuarul din intersectia strazii Caragiale cu sos. Giurgiului.

Daca dispozitia CNADNR ar fi fost adusa la cunostinta mai demult Primariei 1 Decembrie, insitutia v-ar fi putut informa din timp despre reorganizarea survenita. Prin urmare, primarul Petre Gheorghe a dispus implementarea unor  masuri urgente de siguranta a cetatenilor, care constau intr-o iluminare mai buna a trecerilor de pietoni, instalarea unor semne suplimentare de avertizare si blocarea accesului la fosta trecere,  prin montarea unui gard intre blocurile P12 – P13. Fondul deciziei din urma il reprezinta obisnuinta cetateanului de a traversa fosta trecere de pietoni, asa incat acesta trebuie orientat catre pozitionarea cea noua a trecerii, pentru evitarea accidentelor care din pacate s-au petrecut intr-un numar mare in acel loc, de-a lungul anilor.

Mai mult decat atat, primarul le va face o vizita copiilor din scola gimnaziala din comuna, impreuna cu organe ale Politiei locale, pentru a-i instiinta despre schimbarile survenite, aratandu-le cu aceasta ocazie cat este de important sa se adapteze noilor masuri  in ce priveste  traversarea soselei prin locurile indicate si sa fie in continuare atenti.

Incepand de maine, odata cu terminarea orelor de curs ale elevilor, persoane autorizate de catre primarie vor asista copiii la traversarea carosabilului.

Siguranta cetatenilor va ocupa mereu primul loc in agenda prioritalilor primarului!