Primăria 1 Decembrie > Despre noi > Programe și strategii > Modernizarea scolilor

Stimati cetateni,
Din toamna anului 2014 ambele corpuri A si B ale Scoalii NR.1 au fost termoizolate cu polistiren expandat si zugravite la exterior, au fost instalate noi jgheaburi, holurile au fost zugravite si s-au montat noi lambriuri, iar salile de clasa au fost si ele zugravite si curaţate, inclusiv in weekend-ul dinaintea zilei de 15 septembrie. Incepand cu anul scolar 2014, fiecare sala de clasa va fi predata cu proces-verbal dirigintelui, care trebuie sa ne-o inapoieze la fiecare sfarsit de trimestru in acelasi condiţii ca acelea in care le-a primaria. Exista si mobilier nou si trebuie ca toata lumea sa aiba grija de investiţiile pe care le face primaria care, asa cum stiţi, are destule datorii de platit in continuare. Primarul Petre Gheorghe isi doreste ca toata lumea sa devina cat mai responsabila faţa de bunurile scolii, caci nu se mai poate ca, in fiecare an, sa ceara Consiliului local aprobari si bani pentru reparaţii la scoli. Faţa de anii precedenţi, cand s-au facut doar mici reparaţii si igienizarea obligatorie, anul acesta Primaria a investit mai mult. si asa am inceput tarziu, din cauza lipsei banilor, acum trebuie ca elevii si cadrele didactice sa aiba grija de aceasta casa a lor, timp de cateva ore pe zi. Iar Dumitru Stoian, administratorul scolii, adauga ca si curtea scolii va fi refacuta, prin turnarea unui nou strat de covor asfaltic care sa aiba panta inclinata corect, spre exterior, si nu ca acela existent care „ajuta” apa de ploaie sa balteasca la baza scolii. Dar de ce s-a ales culoarea verde si pentru scoala? Verdele este – spun psihologii si testul culorilor al lui Max Luscher – culoarea energiei, a creativitaţii si a ambiţiei si verde inseamna „liber”, ca si la circulaţie, este sigur ca la Scoala nr. 1 se va mari numarul elevilor cu „foarte bine” si note de 10 pe linie!

Al doilea proiect, care va demara in scurt timp, priveste extinderea scolii cu clasele I-IV. scoala existenta se va extinde printr-un corp nou, cu o suprafata desfasurata de 780 mp, dezvoltat pe un regim de inaltime parter si etaj. Spatiul destinat orelor de curs se va mari prin adaugarea a 6 sali de clasa noi, astfel fiind posibil programul intr-un singur ciclu de invatamant pentru toti elevii sau admiterea pe viitor a unui numar mai mare de elevi. Pentru a facilita accesul catre clase, dar si pentru a evita aglomerarea, salile vor fi impartite in mod egal pe cele doua nivele, 3 clase la parter si 3 la etaj. Acestea vor fi dotate cu mobilier specific, spatii de depozitare pentru imbracaminte si rechizite, table smart-board si videoproiectoare. La etaj, se vor adauga cabinete pentru psihologie si logopedie. Culoarul va fi dotat cu dulapuri pentru depozitarea rechizitelor fiecarui elev.

Si pentru ca tot am amintit de elevii de nota 10, primarul Gheorghe Petre si Consiliul Local le-au pregatit o surpriza in dimineaţa zilei de 15 septembrie 2014. Atat ei, cat si cei cu calificative de „foarte bine”, in total 120 de copii, au fost premiaţi pentru rezultatele la invaţatura obţinute anul trecut. „Mi se pare foarte corect sa evidenţiem rezultatele lor de anul trecut, cu atat mai mult cu cat unii dintre ei, cei de nota 10, sunt si olimpici. Un e-book si un rucsacel cu toate cele necesare scolii sunt un cadou potrivit din partea autoritaţilor locale”.

Vom avea un after-school unic, in Ilfov, si cand spun unic, am in vedere solutiile arhitecturale ale acestui after-school. Pentru ca spatiul de care dispune primaria nu este unul foarte generos, proiectantul a gasit o serie de solutii foarte ingenioase. Necesitatea acestui after-school a aparut, afirma primarul Gheorghe Petre, in urma unui sondaj in randul parintilor elevilor de la clasele I-IV. Au fost foarte multi parinti interesati. „Concluzia a fost ca este necesara o astfel de investitie. Proiectul realizat de LGB TRANSARK il vom depune pe Programul Operational Regional, pentru a obtine finantare europeana. Noua cladire after-school, care va fi amplasata chiar in curtea scolii primare, va veni in sprijinul comunitatii, oferind un spatiu dedicat activitatilor care urmeaza programului scolar, pentru un numar de 100 de copii. Suprafata desfasurata a cladirii va fi de 1.200 mp. in cele 4 sali de clasa se vor desfasura activitati didactice precum rezolvarea temelor sau diferite ateliere tematice. Ulterior, datorita pieselor de mobilier flexibile, spatiul fiecarei clase poate fi transformat in spatiu pentru dormit. in aceeasi incinta se va construi si o sala de mese, care va functiona in sistem catering. Aceasta poate functiona ocazional si ca sala pentru intruniri sau evenimente si poate fi utilizata atat in beneficiul scolii, cat si al ­after-school-ului. Speram ca, in cel mult doi ani de zile, after-school-ul va fi functional”, afirma primarul.

„Am reabilitat si dotat cele doua scoli pentru cei 650 de copii.” – primarul Petre Gheorghe

Scoala Noua

Scoala Veche