Posted on: 13 februarie 2013 Posted by: Primaria Comments: 0

In aceasta iarna s-au efectuat lucrari de reabilitare a retelelor de canalizare din subsolurile blocurilor. Lucrarile au constat in inlocuirea completa a sistemului de conducte; in unele cazuri acesta lipsea in intregime, chiar si pana la etajul 2. In urma reabilitarii, instalatia asigura eliminarea corespunzatoare a apelor uzate, fapt care combate degradarea structurii blocurilor si previne focarul de infectie. In primavara vom continua vidanjarea pana la eliminarea in intregime a dejectiilor din subsoluri, astfel incat focarul de infectie alimentat de-a lungul anilor sa dispara o data cu tantarii, sobolanii si restul daunatoarelor, iar totodata sa inceteze infestarea panzei freatice, cu nitrati, nitriti, amoniu si alte substante toxice.

Intrucat situatia era critica, primarul a hotarat inceperea lucrarilor, constient fiind ca sanatatea si curatenia comunitatii sunt prioritare.

In total, primaria a reabilitat instalatia de canalizare a 80 de scari de bloc, in ultimile 5 luni. In luna martie se vor incheia lucrarile de reabilitare a instalatiei de canalizare la toate scarile de bloc din comuna .

Pentru a evita neplacerile, primavul va roaga sa ingrijiti noile instalatii si sa nu mai aruncati obiecte ori materiale care pot periclita starea acestora, precum plastic, cutii, sticle, scutece, imbracaminte, etc.