Posted on: 13/02/2013 Posted by: Primaria Comments: 0

In aceasta iarna s-au efectuat lucrari de reabilitare a retelelor de canalizare din subsolurile blocurilor. Lucrarile au constat in inlocuirea completa a sistemului de conducte; in unele cazuri acesta lipsea in intregime, chiar si pana la etajul 2. In urma reabilitarii, instalatia asigura eliminarea corespunzatoare a apelor uzate, fapt care combate degradarea structurii blocurilor si previne focarul de infectie. In primavara vom continua vidanjarea pana la eliminarea in intregime a dejectiilor din subsoluri, astfel incat focarul de infectie alimentat de-a lungul anilor sa dispara o data cu tantarii, sobolanii si restul daunatoarelor, iar totodata sa inceteze infestarea panzei freatice, cu nitrati, nitriti, amoniu si alte substante toxice.

Intrucat situatia era critica, primarul a hotarat inceperea lucrarilor, constient fiind ca sanatatea si curatenia comunitatii sunt prioritare.

In total, primaria a reabilitat instalatia de canalizare a 80 de scari de bloc, in ultimile 5 luni. In luna martie se vor incheia lucrarile de reabilitare a instalatiei de canalizare la toate scarile de bloc din comuna .

Pentru a evita neplacerile, primavul va roaga sa ingrijiti noile instalatii si sa nu mai aruncati obiecte ori materiale care pot periclita starea acestora, precum plastic, cutii, sticle, scutece, imbracaminte, etc.

 

Related Post