Posted on: 27 februarie 2013 Posted by: Primaria Comments: 28

In perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013, Curtea de Conturi Ilfov a efectuat un audit asupra situatiei financiare a primariei pentru anului 2011. Acest audit contine sumele datorate, numele celor care au gestionat banul public, declaratiile lor si concluziile Curtii. Intrucat am promis transparenta, va invitam sa cititi cu mare atentie din raportul si procesul verbal.
[x_alert heading=”Raport Audit Financiar” type=”danger”]CLICK[/x_alert]

[x_alert heading=”Proces Verbal de Constatare” type=”danger”]CLICK[/x_alert]

Nota: doar o parte din raportul financiar este prezentat.

28 People reacted on this

 1. „Multumim” fostului edil pentru pentru modul in care a cheltuit banul public. Comuna a inflorit sub conducerea dansului, majoritatea locuitorilor si-au cumparat: Mercedes GL, case in cartierele rezidentiale de la periferia, casa in interiorul comunei, vila la Eforie Sud, vila la munte (parca la Sinaia), 2 apartamente + 1 garsoniera in acelasi bloc, terenuri „CACALAU” s.a.m.d.
  Imi place modul in care doamna cu functia de auditor public il scuza pe „fostul”, imi da o lacrima :((.
  Sper ca organele abilitate sa se sesizeze si sa-i fericeasca pe acesti oameni (fost primar + auditor) cu o intalnire romantica in spatele gratiilor, dar si cu confiscarea averilor dobandite in mod ilicit.

 2. „d) Cauzele și împrejurările care au condus la încălcarea legii sau a altor norme:
  Nu a fost dată o decizie pentru formarea unei comisii de recepție în baza O.U.G.nr.34/2006 de către ordonatorul de credite a U.A.T.C. 1 Decembrie”- spune doamna.
  Pai cum asa? De ce nu ati spus doamna auditaci cauzele si „imprejurimile” reale care au condus la incalcarea legii? Adica faptul ca banii au fost furati? Ce l-a retinut pe fostul primar sa dea decizii pe care mai apoi sa le si respecte? Si daca autoritatea publica incalca legea, ce pateste? Sanctiunile propuse de dvstra care sunt? Iata, intrebari la care vrem inca sa ne raspundeti, doamna auditor! Stan Ilie va trebui sa ne dea inapoi banii pe care ni i-a furat, doamna! Asta vrem, si asta si trebuie sa se intample!

 3. buna dimineata..m-am uitat si eu peste raporturile de sus….nu cunosc bine legea dar dc sunt asa multe incalcari adica am vazut incercuit nume la abateri sume datorate….intreb pt k vreau sa inteleg si eu bine ce inseamna si dak e grav….acolo scrie de bani multi..ce vrea sa zica ca bani aia au fost furati??????

 4. UITATI CUM SE FURA DAR DEGEABA VORBIM CA NU LE FACE NIMENI NIMIC!!!!!!!!!! AU STAT IN PRIMARIA AIA OPT ANI MAFIA OPRITESCU SI INCA MAI SUNT IN PRIMARIE NU II DA NIMENI AFARA!!! VREM SCHIMBARE SI IN PRIMARIE!!! TOT RESPECTUL PENTRU DOMNUL PETRE GHEORGHE SA NU SE SUPERE PE MINE(AM FOST LA DANSU CU COPILUL SI M-A AJUTAT SI SA NU O IA IN NUME DE RAU) DAR CE A FOST TREBUIE SA DISPARA CU TOTI, UN OPRITESCU SA NU MAI VAD NICI IN PRIMARIE NICI PE STRADA!!! PT CINE STIE, TERENUL DE LA TANTI DOINA DIN SPATE IN 2007 A FOST LASAT IN GRIJA VECINILOR SI CAND VECINII AU VRUT SA IL FURE DE LA PROPIETARI …. SURPRIZA, FUSESE FURAT DE ILIE STAN DEJA!!!!!!!!!!!!

 5. Sotia mea a plecat in Italia la munca pentru ca nu ne putem intretine copiii in scoala. Sunt niste vremuri ff grele. Eu ma chinui ca mecanic si lucrez pentru turci noroc ca astazi pot sa stau cu copiii mei acasa. Turcii sunt mai oameni decat nesimtitii care ne-au furat fara oprire. I-am trimis si sotiei acest site al comunei sa vada si ea din cauza cui a trebuit sa plece sa munceasca pentru straini departe de casa. Din cauza la hoti! Noi ne varsam banii in buzunarele lor sa dezvolte tara, locuri de munca, sa ne fie la toti mai bine, dar ne indatoreaza si ne batjocoresc. Eu ajung la capatul puterilor singur si imi vine sa urlu. Prin absurd daca banii aia pe care i-a furat fam opritescu i-ar fii impartit la toti locuitorii cred ca toate burtile ar fii avut sa manance ani de zile!

 6. JEFUITORI nenorociti opritestii in frunte cu ilie stan
  pana in campanie nici nu ne saluta iar pentru o semnatura stateam si 3 saptamani sa nu mai zic ca fara cafeluta de rigoare nu eram deloc ajutati daca aveam si noi o problema pe la registratura sau administratie
  in campanie a aruncat cu dolari in toti betivii si saluta pe toata lumea.
  de unde bani daca venea campania? acum 1-2 ani zicea ca nu are bani sa faca nimic dar cum dracu sa aiba daca erau in buzunarul lui.
  eu nu stiu cum mai are tupeul nesimtit sa iasa pe strada ca sa-si dovedeasca el mercesul de zeci de mii de euro din banii MEI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Eu cred ca intr-o mare caciula s-au pus mai mult de 5000 si ceva de biletele notate de la 4552 inainte si inapoi pana la numarul 5508. Apoi, functie de nevoi, nu conteaza care si ale cui, au inceput sa se extraga la intamplare biletele pentru a deveni numere de contracte. Daca in raport ni s-au prezentat numai 25 de contracte in anul 2011, adica doar doua pe luna, sa intelegem ca celelalte, pana la diferenta, erau nesemnificative ca valoare, sau ce?

  Ghici ghicitoarea mea:
  Incercati sa ghiciti ce au vrut sa faca indispensabilii nostri functionari publici. Eu cred ca ei incercau doar sa se fenteze unuii pe altii…sustragand din caciula si punand spre pastrare, pentru diferite ocazii, sau zile norocoase, functie de „client”, mai multe biletele cu numere de contract. Numai asa inteleg de ce ele s-au acordat fara…numar…de la…. daruind masa cu sume atat de frumoase, si ordonate cronologic atat de „bine si de firesc”, unele sub altele…

  12.CONTRACT NR.209/04.03.2011
  9.CONTRACT NR.191/08.03.2011
  7.CONTRACT NR.252/01.04.2011
  11.CONTRACT NR.207/01.05.2011
  15.CONTRACT NR.2634/13.05.2011
  13.CONTRACT NR.107/07.08.2011
  8.CONTRACT NR.395/17.08.2011
  2.CONTRACT DE LUCRĂRI NR.4506/24.08.2011
  1.CONTRACT DE LUCRĂRI NR.4552/26.08.2011
  10.CONTRACT NR.
  3.CONTRACT SERVICII NR. 4759/06.09.2011
  s.a.m.d….

 8. Cum a mai platit si primaria in trecut 400000 EUR pentru lucrarea de introducere a conductei de apa? Nu platiseram noi, locuitorii, societatii care ne-a bagat apa? Noi avem chitante ca am platit unei anume societati, nu chitante de la primarie. Cei care stau la bloc au platit 550 ron, iar cei de la curti 1250 ron. Numai de la noi,locuitorii, s-au platit mai mult de
  500000 Eur. De ce minte ca a mai platit si primaria? Cui a platit, buzunarelor lor umflate? Asa au facut si cu gazele. Am platit de ne-am spetit cate 30-40 milioane fiecare, iar apoi fostul primar spunea cu nerusinare ca ne-a bagat el gaze. Am platit valoarea dubla la gaze, asa ca i-a mai ramas destul de la noi, nu ca ne-a bagat el gaze. Domnule Petre Gheorghe, de ce nu ati spus la emisiunea de la Nasul Tv ca utilitatile le avem datorita efortului pe care l-a facut populatia comunei acesteia, si ca nu are fostul primar nici un merit? Moderatoarea emisiunii ii dadea zor cu faptul ca nu trebuie sa-l vorbiti de rau pe fostul primar, ca nu e bine. De ce ati intrat in jocul ei domnule Petre Gheorghe, de ce nu i-ati dat peste nas cu faptul ca noi, locuitorii acestei localitati avem merite deosebite, ca ne-am unit si ne-am bagat, prin eforturi proprii, utilitatile cu care ne mandrim astazi ca le avem? Care a fost defapt scopul acelei emisiuni, de a-l reabilita pe fostul primar? Ca sa nu mai vorbim de Raportul Curtii de Conturi: de ce nu a propus sanctiuni pe masura faptelor? Nici o lege, dar absolut nici una nu a fost respectata de fosta conducere.Nici macar aceea a bunului simt. Atunci, ma intreb din nou, care a fost scopul emisiunii de la Nasul Tv? Daca mai vin vreo doua televiziuni, poate reusesc astia pe nebagate de seama sa-l faca „fata mare” pe „fostul”. Auzi la ei, daca nu respectam legile, e cel mai bine? Domnule primar Petre Gheorghe, de ce nu contestati raportul Curtii de conturi pe motiv ca nu propune sanctiuni pe masura? Dv stra spuneti, pe buna dreptate: „eu asta am preluat, de aici am plecat, si eu raspund de aici incolo”. De acord cu dv-stra, dar pe noi locuitorii acestei comune cine ne mai apara si cine ne mai reprezinta intersele impotriva acelora care ne-au jefuit ca-n codru, si-au facut averi si acuma ne rad in nas spunand ca, daca ar fi fost vinovati i-ar fi pedepsit legea? Care lege, tot aia pe care nu a respectat-o fostul primar, adica niciuna? Va asteptam la televizor sa ne dezvaluiti fapte, nu sa vedem cum se incearca sa se ingroape fapte, domnule primar!

 9. Cineva mai sus incearca sa ne arate cu ce echipa a lucrat fostul primar. Dadeau numar de inregistrare documentelor, dupa ureche. Pe vremea lor 191 era mai mare decat 209. O dovada in plus ca pe ei nu-i controla nimeni. Sau poate tot doamna de la Curtea de Conturi care a facut si Raportul de mai sus….

 10. Domnule primar Petre, noi ne-am tinut de cuvant si l-am schimbat pe Stan Ilie, dar dumneavoastra de ce nu va tineti de cuvant sa-i schimbati pe cei din primarie? Avea dreptate doamna moderator de la emisiunea televizata de la Nasul, Stan Ilie nu a facut de unul singur prostiile. Numai nereguli dar nimeni nu face nimic sa le sanctioneze. Puneti mana si recuperati banii din averile lor si apoi sa vedeti cum aveti sa puteti face si anvelopari, si gradinite. In nadejdea banilor veniti din alte surse putem astepta noi mult si bine.

 11. « Referitor la veniturile din concesionări în sumă de 344.573 lei
  menționez că nu știu de ce nu s-a încasat redevența la termenele scadente .
  Către societățile debitoare au fost transmise periodic Înștiințări de plată, Notificări
  si Somatii. Societatile au fost date in judecata pentru recuperarea debitului si
  rezilierea contractelor.
  Totodata am adus la cunostinta ordonatorului de credite sumele pe care le
  datoreaza societatile conform contractelor de concesionare. »

  SC VIZI IMPEX SRL despre care se face vorbire in declaratia pe care a trebuit s-o dai a intrat in faliment si primaria s-a inscris la masa credala, pentru ca altfel nu-i mai cereati niciodata banii din concesiunea bunului nostru comun, al oamenilor din aceasta comuna.
  Sa va fie rusine!!!!!

 12. Ati reziliat contractul cu SC VIZI la un an de zile dupa ce v-ati inscris la masa credala. Nu-l mai gaseati, probabil ca-l tinea intre picioare cine stim noi!

 13. Piata construita din banii nostri, de ce ati concesionat-o pe bani de nimic si apoi nu ati incasat nici bruma de bani? Va umfla voua buzunarele? Imbuibatilor!!!!

 14. Noi nu ne intrebam unde ne sunt banii, pe care se vede clar din acest raport cum ni i-ati furat; ei se regasesc in palatele voastre! Noi vrem sa stim de ce ne-ati tinut pe noi, astialalti cu cacatul pana la gat si nu v-a pasat niciodata in astia 12 ani de nevoile noastre! Mintiti cu nerusinare ca ne-ati bagat gaze si apa! Atunci banii multi pe care i-am platit noi, unde sunt? De ce nu-i scoateti la raport in emisiunile televizate, domnule primar? Scoateti-i ori afara, ori la raport!

 15. Si sa povesteasca ei, cu guritele lor, la televizor, cum ne-au furat si pamanturile! Si chemati-ne si pe noi la televizor, domnule primar, vad ca dumneavoastra nu prea stiti ce sa-i intrebati, dumneavoastra credeti doar, ca noi ne-am resemnat!

 16. Raluca Barbu, sa se faca asa ^ mincinosu, ca l-a dat in judecata primaria pe Vizitiu, pentru neplata vreunei datorii catre comuna? Te-a invatat sefa ta, sau e din capul tau aceasta minciuna?

 17. cand s-a facut curatenia aia in beciul primariei ati trasat dungi cu foita de aur mai pretiosilor, de v-a costat 400 milioane?

 18. Chiar nici o lege nu s-a respectat in primarie pe vremea lui Ilie Stan? Eu asa citesc in raportul asta, ca toate legile au fost date pe la cur si apoi calcate in picioare. Rusine Ilie Stan, rusine echipa!

 19. 15.CONTRACT NR.2634/13.05.2011
  avand ca obiect “Lucrari de reinoire a
  imbracamintei rutiere”. Valoarea totala a contractului este in suma de 60.437,16 lei la
  care se adauga tva in valoare de 14.504,91 lei.

  16.CONTRACT NR.2633/13.05.2011
  avand ca obiect “Lucrari de reparare a
  drumurilor”. Valoarea totala a contractului este in suma de 60.662,99 lei la
  care se adauga tva in valoare de 14.559,11 lei.

  17.CONTRACT NR.3040/06.06.2011
  avand ca obiect “Reparatii drum-1410mp”.
  Valoarea totala a contractului este in suma de 61.361,42 lei reprezentand
  echivalentul a 14.966,2 euro la care se adauga TVA in valoare de 14.726,74 lei

  18.CONTRACT NR.3041/06.06.2011
  avand ca obiect “Reparatii drum-1300mp”.
  Valoarea totala a contractului este in suma de 61.339,56 lei reprezentand
  echivalentul a 14.960,86 euro la care se adauga TVA in valoare de 14.721,49 lei.

  19.CONTRACT NR.3042/06.06.2011
  avand ca obiect “Reparatii drum-1545mp”.
  Valoarea totala a contractului este in suma de 61.413,36 lei reprezentand
  echivalentul a 14.978,86 euro la care se adauga TVA in valoare de 14.739,20 lei.

  25. CONTRACT NR. 3104/08.06.2011
  avand ca obiect “Lucrari de reparatii
  aferente retelei stradale (strazi, alei, trotuare si parcari)”.
  Valoarea totala a contractului
  este in suma de 2.026.982,04 lei reprezentand echivalentul a 494.385,86
  euro la care se adauga TVA in valoare de 486.475,69 lei.

  total cu tva= 28.918.240.000????? cand si unde s au fakut k dn5 spuneti k nu e al comunei. in 2011 s au fakut de la inceput toate drumurile ?
  sa ne intelegem- le a ti facut odata in 06.06.2011 si le-a ti mai facut odata si in 08.06.2011? nu inteleg poate ma lamureste cineva

 20. De ce sunteti suparati? Ilie Stan nu a ajuns primar decat ales de locuitorii comunei si nu o data, de 2 ori. Bogdaproste ca nu a iesit a treia oara!! Biroul lui era dotat cu bar si tigari ca in filmul Dallas. Sunt surprins ca sunt restantieri la plata impozitului pe cladiri, terenuri si autoturisme – din cate stiu nu iti elibereaza nici o adeverinta daca nu platesti la zi – unii o fi primit ”pass” – Ar fi corect sa se afiseze pe site lipsa datornicilor sa ii stim si noi (cei care finantam primaria si comuna)pe cine tinem in carca. Cat despre actualul primar – nu am o parere buna – a trecut anul si mare branza nu se vede. Foarte multa mizerie, ar trebui un plan de plantare pomi printre blocuri, ar retine praful, ar face vara mai multa racoare si aerul ar deveni mai curat.

 21. Ar fi interesanta o lista a datornicilor. Eu acum 3 ani a trebuit sa caut chitantele si sa dovedesc ca am platit, ca doamnele de la primarie spuneau ca nu am platit. Ca mine erau o gramada.
  Alti datornici cred ca sunt cei care au avut „pass”, si nu sunt putini. Listele astea ar trebui facute cel putin pentru perioada 2004-2012. Vom vedea daca ne tine carca sa caram cat ni se da.

 22. Aprecierea de valoare pe care o faci e de tot rasul GOGULE tata. L am sanctionat pe Ilie pentru opulentul birou dotat cu „bar si tigari ca in Dallas”? Dar pentru cele 5 milioane de euro pe care le a furat cine il sanctioneaza?

 23. Ca intr o familie unita unde membrii ei isi impart responsabilitatile:
  SIMA CONSTANTIN si-a terminat „treaba”.
  JILAVEANU CRISTIAN „spala rufele”.
  CRISTEA ROMEO „duce laturile”.
  OPRITESCU ADINA- PETRUTA, „spala putina”!!
  PETRE GHEORGHE, „matura gunoaiele”!!

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.