Primăria 1 Decembrie > Despre noi > Programe și strategii > Transportul public

Stimati cetateni,

Una dintre cele mai importante realizari ale primarului Petre Gheorghe este introducerea unei linii de transport RATB in localitate.

Din 5 septembrie 2012, linia 471 a inceput sa functioneze pe traseul 1 Decembrie-Progresu pe o distanta de 11 km. Primarul a reusit, in timp record, sa faca demersurile necesare si sa asigure un transport civilizat localnicilor. Dupa cum ne-a declarat d-na Brândusa Raeceanu, seful de la relații publice din cadrul RATB: „Activitatea de transport public pe traseele preoraşeneşti dintre municipiul Bucureşti şi localitatile din județul Ilfov poate fi asigurata numai la solicitarea primariilor care incheie contract cu Regia Autonoma de Transport Bucureşti, prin care işi asuma responsabilitatea sustinerii serviciilor prestate de Regie pentru locuitorii comunei şi onorarii obligatiilor de plata revenite prin contract”. Valoarea unui abonament este de 65 de lei pentru aceasta cursa si toate liniile din Bucuresti.

Pentru linia 471 si o singura linie din Capitala abonamentul costa 50 de lei, pentru cursa suburbana, valoarea abonamentului este de 35 de lei, iar o calatorie individuala valoreaza 1,5 lei. „Practic, noi am bagat in buzunarul calatorului, lunar, mai mult de 150 de lei, avand in vedere ca inainte acesta cheltuia pe maxi-taxi in jur de 230-260 de lei.”, afirma Petre Gheorghe. In urma negocierilor cu RATB, cetatenii nostri au beneficiat si vor beneficia in continuare de serviciul oferit, contrar zvonurilor de reacredinta care erau menite sa duca la destabilizare.
Pe perioada vacantei scolare, aproximativ 1500 de persoane calatoresc zilnic pe ruta 1 Decembrie – Bucuresti, iar 1800 in timpul anului scolar.
Cifrele indica o economie pentru cetateni de 5 RON / zi, comparatv cu caile alternative de transport care jecmanesc cetateanul. Ca efect al transportului public in comun, putem specula ca, o parte din aceasta suma contribuie la imbunatatirea procentajului platilor taxelor si impozitelor catre Primaria 1 Decembrie, accelerand astfel dezvoltarea comunei, la cea a situatiei financiare a cetatenilor, cat si la stimularea agentilor economici locali.

„Am asigurat conditii civilizate si sigure de transport pentru 7800 de cetateni.” – primarul Petre Gheorghe