Posted on: 30 ianuarie 2013 Posted by: Primaria Comments: 0

Primarul Petre Gheorghe a acordat un interviu publicatiei „Ilfov Media”  in care a vorbit despre prioritatile sale si despre problemele din comuna noastra. Mai jos aveti articolul integral:

Petre Gheorghe cere deblocarea posturilor din administratie

Situatia cu care se confrunta primarul comunei 1 Decembrie, Petre Gheorghe, este extrem de grea, problemele sunt multe, iar criza amplifica si mai mult dificultatile. Primarul este insa optimist, considerand ca, prin eforturile intregii conduceri a comunei, dar si datorita experientei sale in administratia locala, comuna 1 Decembrie va reusi sa depaseasca toate neajunsurile cu care se confrunta in prezent. Primarul are deja reusite – a modernizat un parc si locul de joaca pentru copii, a reabilitat cele doua scoli si cele doua gradinite din localitate.

Referindu-se la proiectele pentru anul in curs, edilul comunei ilfovene a enumerat la capitolul prioritati:

  • „construirea unei gradinite noi, care sa aiba capacitatea de a servi toate grupele (program normal, program prelungit), inclusiv cresa, acestea urmand a reuni toti copiii prescolari din localitate intr-o singura unitate; 
  • anveloparea a cel putin 20 de blocuri;
  • asigurarea furnizatii apei fara intrerupere in toata localitatea si imbunatatirea calitatii acesteia, stiut fiind faptul ca puturile nu mai fac fata dezvoltarii localitatii, uneori fiind necesar ca apa sa fie oprita peste noapte pentru refacerea rezervoarelor;
  • cunstructia unei statii noi de captare si tratare a apei;
  • intocmirea documentatiei necesare demararii lucrarilor pentru sistemul de canalizare al localitatii, pentru 2014, avand in vedere ca este strigenta reabilitarea si extinderea canalizarii, pentru aceasta lucrare primaria incercand sa obtina finantare din fonduri europere.”

Referindu-se la dificultatile de ordin legislativ cu care se confrunta, primarul comunei 1 Decembrie, Petre Gheorghe, a subliniat necesitatea modificarii legislatiei in asa fel in cat sa nu mai fie necesara concedierea a sapte functionari publici pentru deblocarea unui post.

Ce taxe si impozite vom plati in 2013?

„Taxele au fost indexate, printr-o hotarare a Consiliului Local, cu 16,05%, conform HG 1309/2012, in aceeasi zi in care Guvernul a adoptat aceasta hotarare. Diferenta nivelului taxelor locale in 2013, comparativ cu anul trecut, va fi de cel mul 13 lei.”