Publicat la: 13 noiembrie 2013 Publicat de: Primăria 1 Decembrie Comentarii: 4

Dragi cetateni, dragi aliati,

Va felicit si imi exprim gratitudinea fata de Dvs. pentru buna cooperare si intelegerea de care ati dat dovada in relatia puternica pe care o avem, reusind astfel impreuna sa rezolvam problemele pe masura ce le intampinam! Fiindca ati inteles ca schimbarea in bine se bazeaza pe o colaborare sanatoasa intre cetatean si primarie, pot sa afirm ca, problemele nu mai reprezinta obstacole greu de depasit ci doar o chestiune de timp care isi asteapta solutionarea. Eu, Petre Gheorghe, sunt doar glasul si bratul Dvs; atata vreme cat va doriti sa realizam schimbarea si actionati ca atare, ne vom putea bucura impreuna de ea pe deplin. Ma bucura faptul ca sunteti solidari, lucru care confirma cele spuse. O comunitate se defineste prin respect si unitate asadar, trebuie sa ramaneti consecventi si atenti la nevoile colective, sub semnul fraternitatii! In orice situatie si prin orice mijloace, eu v-am comunicat care este misiunea pe care trebuie sa o indeplinim, la un moment dat, pentru a ne apropia de standardele pe care ni le-am propus. Si izbutim! Fie ca stam de vorba personal in primarie, pe strada, pe internet, ori la telefon, va ascult cu interes, va indrum si va servesc cu placere interesele. Insa, revin si subliniez faptul ca, solutia problemelor a stat intotdeauna la Dvs; eu doar mediez procesul. Atat timp cat va intereseaza binele, atunci veti avea parte de el. Si aveti! Observ zi de zi ca sunteti interesati sa cooperam, si pentru un primar nimic nu e mai presus decat bucuria  de a lucra cu cetateni care se ajuta pe sine si reciproc. V-am oferit din timp acces la informatii de interes public, v-am aratat ce am realizat impreuna si care sunt dificultatile intampinate. Acum e momentul sa va implicati si mai mult in problemele colective. Avem un drum de parcurs impreuna, si va propun sa ni-l facem curat!

Anveloparea blocurilor este unul dintre proiectele de anvergura pe care vi le-am promis. In momentul de fata, documentatia pentru accesarea  fondurilor, prin care vom putea demara anveloparea, este finalizata. Dar, nimeni nu ne va sprijini cu bani, cat timp mai avem de platit datoriile lasate de fosta conducere. La preluarea mandatului, datoria publica pe cap de locuitor era de aproximativ 30 de milioane ROL. Dupa un an si patru luni de cand am preluat conducerea primariei, rata pe cap de locuitor a scazut la aproape 6 milioane ROL. Inceputul anului 2014 trebuie sa ne prinda cu aproape zero datorii ca sa fim eligibili pentru atragerea banilor europeni, necesari canalizarii, gradinitei cu program prelungit, modernizarii si dotarii scolilor, anveloparii blocurilor si altor necesitati urgente ale noastre si ale copiilor nostri. Conditia necesara si obligatorie, pentru a primi finantare pentru obiectivele de mai sus, este  sa platim datoriile. Cu alte cuvinte, datoriile lasate de fostul primar sunt, defapt, datoriile noastre, ale cetatenilor, pe care le avem cu titlu de mostenire, si pe care noi aproape le-am platit. Va veni ziua in care va plati si el, in curand.

De la inceputul mandatului am dus o politica de economisire a banului public, reusind astfel sa platim impreuna o buna parte din datorii. Dar, toate eforturile mele nu sunt de ajuns fara si efortul Dvs., deoarece nu vom putea beneficia de sprijin financiar din partea Uniunii Europene, ori al Statului Roman, pana cand nu ne vom achita de datoriile vechi. De accea avem nevoie in continuare de o cooperare stransa cu Dvs.  Numai asa vom putea accesa fondurile de care avem nevoie. Prin urmare, va rog sa va respectati obligatiile ce va revin fata de primarie, prin plata taxelor, impozitelor si serviciilor pe care aceasta vi le ofera (apa, canal, ridicarea gunoiului, etc.)! Spre exemplu, multe persoane nu au contract pentru ridicarea gunoiului, ori stipuleaza in contract un numar de persoane mai mic decat cel real, ori intarzie cu plata pana cand datoriile se acumuleaza, iar apoi le va fi greu sa le achite. Taxa pentru ridicarea gunoiului este obligatorie pentru toti cetatenii si va fi introdusa in impozit, deoarece toti producem gunoi. Vreau sa faceti un exercitiu de imaginatie: unde arunca restul menajer cei care nu platesc taxa de gunoi? Cu siguranta pe strada. Banii cheltuiti de primarie pentru strangerea gunoaielor de pe strada ii putem folosi pentru alte obiective pe care ni le-am propus.

Pe langa rata scazuta de colectare a banilor, o alta problema cu care ne confruntam este inexistenta Asociatiilor de Proprietari. De accea, va rog si insist sa urgentati demararea procedurii  infiintarii acestora! Primaria va va oferi consultanta si sprijinul necesar in acest sens. Mai mult decat atat, in conformitate cu directivele UE, ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publicea) a emis un ordin conform caruia, in curand furnizarea apei, la bloc, va fi posibila doar catre Asociatiatiile de Proprietari.

In esenta, din banii colectati vom putea plati datoriile care ne-au mai ramas, primaria devenind astfel eligibila pentru finantarea proiectului de anvelopare, care in prezent este prioritatea mea, cat si a celorlalte proiecte de viitor.

Asa cum am reusit sa ofer si sa mentin in comuna noastra un transport public civilizat, fiind printre putinele localitati din judet cu aceasta realizare,  in conditiile in care suntem datori si subventia este mare, de acelasi succes ne vom putea bucura si dupa ce vom anvelopa toate blocurile, nu inainte de a fi constienti de obligatiile cetatenesti ce ne revin si de care trebuie sa ne achitam.

       Dragii mei, localitatea noastra devenise in ultimul timp  o comuna fara ambitii si fara perspectiva, aruncata la cosul nepasarii si condusa pe alte principii decat acelea de dezvoltare. Viziunea mea este ca noi toti meritam mai mult si ca localitatea noastra merita si trebuie sa ocupe un loc mai sus in clasamentul comunelor din judet. Stiu ca se poate si vreau sa fim mandri ca reusim sa ne atingem obiectivele!

Va multumesc!

Primar Petre Gheorghe

4 People reacted on this

  1. Pt cei care muncesc si pleaca la munca mai devreme de 08.00 si ajung mai tarziu de ora 18.00 este destul de greu sa plateasca la timp deoarece acest lucru inseamna o zi de CO. O solutie a fi emiterea de facturi cu posibilitatea platilor la banci sau on-line.

  2. Ambitiile comunitatii existau si in trecut. De perspectiva nici vorba.. Cine sa ne sustina interesele, si sa ne conduca pe un drum curat? Puterea locala de atunci facuse aliante cu haitele de nelegiuiti si nu-si urmarea decat interesele proprii.

  3. Este de apreciat faptul ca depuneti toate diligentele in ceea ce priveste bunul mers al localitatii noastre insa este nevoie intr-adevar si de sprijinul nostru al cetatenilor,m-ar bucura tare mult ca asociatiile de proprietari sa se constituie cat mai repede deoarece e un pas important spre conditii mai bune de locuit in aceste blocuri care nu arata foarte bine dar care speram sa devina altfel in sensul bun decat sunt acum si sa putem beneficia de o intretinere corespunzatoare a spatiilor de folosinta comuna care in momentul de fata parca nu exista nimeni nu-si da interesul sa contribuie financiar la imbunatatirea acestora.Rugamintea mea este sa initiati o campanie de informare rapida privind demersurile care trebuiesc facute pentru constituirea de aasociatii si reprezentantii de-ai primariei sa vina si sa stea de vorba cu toti locatarii blocurilor,explicandu-le necesitatile infiintarii unor astfel de asociatii,mai ales ca in curand nu vom mai putea primi apa daca nu avem constituite aceste asociatii.Sunt multe de facut in localitatea noastra,sunt parcari de amenajat,sunt blocuri de anvelopat dar important este sa se vrea si vad ca dvs vreti sa faceti , ceea ce este f. bine.M-AS BUCURA FOARTE MULT SA VAD PROGRESE IN ACEASTA LOCALITATE,DE ACEST FAPT VA DEPINDE O VIATA MAI BUNA PENTRU NOI DAR SI PENTRU COPIII NOSTRI.CU RESPECT D-LE PRIMAR!

  4. Felicitari! Sunt doar platitor de impozit (la zi), detinand un apartament in comuna, insa nu mai sunt locuitor al comunei de cativa ani buni! Astept si eu anveloparea blocurilor, sper sa reusiti tot ceea ce v-ati propus…cu sprijinul „cetatii”, bineinteles 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.