Posted on: 8 noiembrie 2012 Posted by: Primaria Comments: 0

Sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil

8 noiembrie este sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, in jurul cărora Biserica aduna si serbează toată obstea, tot „soborul” Sfintilor Ingeri laolalta. Ca sarbatoare a ingerilor, ziua de 8 noiembrie a inceput a se serba in Biserica de prin veacul al cincilea si ea s-a raspandit repede in tot Rasaritul crestin.

Arhanghelul Mihail

Arhanghelul Mihail este infatisat ca tinand intr-o mana o balanta, iar in cealalta o sabie si luptandu-se cu fortele din iad. Balanta este un simbol al judecatii finale la care vor fi supusi oamenii la sfarsitul lumii. Pe de alta parte, sabia reprezinta victoria binelui asupra raului, fiind totodata si un simbol al adevarului si al justitiei divine.

„Insusi Domnul cu un strigat (de lupta), cu glasul de arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va pogori din cer; si intai vor invia cei morti in Hristos.”

Arhanghelul Gavriil

El este cel care a vestit intregii omeniri nasterea Domnului, fiind asociat revelatiei divine, dar si milosteniei si indurarii.  
„Rază prealuminoasă a Soarelui, voievodule al slujirilor celor de foc, cu rugăciunile tale cele purtătoare de lumină către Stăpânul, smulge pe cei ce te laudă pe tine, din întunericul patimilor.”Astfel, rolul său cel mai important a fost considerat cel de vestitor al mantuirii oamenilor. El transmite oamenilor, prin gratia divina, inspiratie, intuitie si harul clarviziunii.

La multi ani!

Celor care poarta numele Inaripatilor, Primarul Petre Gheorghe le ureaza PUTERE, IUBIRE, SANATATE, FRUMUSETE SUFLETEASCA si BUCURII , toate acestea din plin!

La multi, buni si sfinti ani!