Publicat la: 27 februarie 2014 Publicat de: Primăria 1 Decembrie Comentarii: 0
In sala de sport a Scolii nr.1 din localitate s-a desfasurat sedinta extraordinara a Consiliului Local, pentru aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al anului 2014, intr-o dezbatere publica propusa de primarul Petre Gheorghe. Consultarea populatiei in privinta prioritizarii investitiilor, strategia si politica pasilor marunti, adoptata de primar, anunta  certitudinea ca necesitatile comunitatii vor deveni realitate. Pe langa alesii locali, la sedinta a luat parte un numar insemnat de cetateni care au dezbatut cu interes fiecare obiectiv din lista de investitii anuntata de primar.

 

Tinand cont de sondajul efectuat pe site-ul primaria1decembrie.ro, primarul prezinta lista de investitii si prioritatea lor, asa cum reise din sondaj. Cetatenii prezenti la sedinta au fost invitati sa-si exprime punctul de vedere in legatura cu fiecare obiectiv in parte. Interesati realmente de soarta localitatii si binele comun, cetatenii prezenti in sala  si-au exprimat parerea in legatura cu masurile adoptate de primarul Petre Gheorghe in ceea ce priveste imbunatatirea modului de colectare a taxei pentru salubritate, a indepartarii cainilor fara stapan, a pastrarii curateniei pe strazile localitatii, a starpirii infractionalitatii pe raza comunei si au impartasit optiunea concetatenilor votanti pe site-ul Primariei, privind prioritizarea investitiilor.

 

Primarul a consultat cetatenii in privinta amplasamentului gradinitei cu program prelungit, anuntand traseul anevoios al achizitionarii cladirii vizate pentru acest scop de la Ministerul Agriculturii, respectiv fosta Scoala de Perfectionare a Cadrelor din Agricultura din incinta COMAICO. Punand, ca intotdeauna, accent pe prioritatea nevoilor comunitatii, primarul si-a anuntat cu aceasta ocazie intentia de a renunta la spatiul pe care il pregateste pentru mutarea sediului Primariei, in favoarea gradinitei cu program prelungit, in cazul in care negocierea cu Ministerul Agriculturii nu da rezultate in timp util. Voci din sala au aratat ca sediul Primariei trebuie sa fie intr-un spatiu adecvat unui cadru ce da nota cartii de vizita a comunei, rugandu-l pe primar sa gaseasca alta solutie. Extinderea canalizarii si reabilitarea termica a blocurilor, doua obiective majore ce necesita costuri extrem de ridicate, au fost prezentate de primarul Petre Gheorghe, aratandu-se etapele lucrarilor ce vor incepe in aceasta primavara. S-a mentionat faptul ca reabilitarea termica a blocurilor se va efectua in cadrul unui program multianual, si ca primii beneficiari vor fi fruntasii cotizanti la plata taxelor si impozitelor catre bugetul local, cu conditia apartenentei la Asociatiile de Proprietari. Cu ocazia extinderii canalizarii la curti, primarul Petre Gheorghe anunta intentia initierii  unui program sustinut din banii Primariei, care prevede ajutorarea cetatenilor cu probleme sociale pentru racordarea la reteaua de apa a localitatii. Problema combaterii infractionalitatii, aruncarea gunoaielor pe strada, abandonarea cainilor din alte localitatii pe raza comunei noastre si alte asemenea fapte isi vor gasi rezolvarea prin implementarea unui sistem stradal de supraveghere video, iar pentru minimizarea costurilor, primarul a identificat solutia folosirii infrastructurii unui provider local de internet.
Primarul anunta continuarea pietruirii strazilor din zonele ce au dus la dezvoltarea comunei si achizitionarea unui program informatic performant pentru optimizarea operatiilor in cadrul serviciului Registrului Agricol.
Proiectul Bugetului de venituri si cheltuieli a fost aprobat in unanimitate de consilierii locali prezenti la sedinta.

 

Intrunirea a fost destinsa, participantii au purtat un dialog activ si constructiv cu primarul Petre Gheorhe si secretarul Primariei, doamna Popescu Minodora, prilej cu care s-au pus intrebari referitoare la problemele cu care se confrunta, s-au oferit raspunsuri, solutii si incurajari.

 

Primarul le multumeste participantilor pentru implicarea in problemele cetatenesti si mentioneaza, cu aceasta ocazie, ca cetatenii au dovedit inca o data statutul de parteneri de incredere.

 

Felicitari celor care au acordat vot viitorului!