Publicat la: 27 septembrie 2013 Publicat de: Primăria 1 Decembrie Comentarii: 0

In 2013, peste 96 de tari de pe Glob vor organiza o zi de curatenie nationala, sub umbrela miscarii internationale „Let`s Do It, World!”. Romania va fi si in acest an parte din schimbare, organizand o noua Zi de Curatenie Nationala pe 28 septembrie.

Este pentru a doua oara consecutiv cand tari din lumea intreaga isi unesc fortele pentru a lupta impotriva deseurilor din zonele naturale. Miscarea „Let`s Do It, World!” este cea mai mare miscare sociala organizata vreodata in lume, reusind sa mobilizeze peste 7 milioane de voluntari in numeroase actiuni de curatenie si educatie. In 2012, o retea complexa de echipe de voluntari si ONG-uri au organizat 84 de actiuni de curatenie de cate 1 zi, in Asia, Africa, America de Nord, America de Sud si Europa si au reusit sa stranga peste 67 000 de tone de deseuri.

„Ceva se schimba in lume si acest ceva pleaca de jos in sus. Oamenii par sa nu mai fie multumiti de modul in care lucrurile sunt organizate si sunt gata sa-si asume un rol activ pentru a da startul la schimbare” a spus unul dintre initiatorii miscarii, Rainer Nolvak.

Azi, la orele 10:00, primarul Petre Gheorghe va invita sa luati parte la aceasta actiune, impreuna cu elevii Scolii Nr. 1, 1 Decembrie, pentru a pretui natura prin grija si curatenie. Punctul de intalnire va fi Scoala Nr. 1 gimnaziala, de pe sos. Giurgiului, si se va parcurge un traseu pana la Scoala Nr. 1 primara, apoi catre capatul de linie RATB 471.

 Actualizare

„Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!”

Copiii, impreuna cu cadrele didactice, s-au aratat grijulii fata de natura si au actionat sprinteni, plini de simt civic, pe intreaga perioada desfasurata. Au organizat un meci de baschet, la care au fost premiati de primarul Petre Gheorghe (amintim „Mens sano in corpore sano„), au plantat copaci pe sos. Giurgiului si in curtea Scolii Nr. 1 primare, deoarece sunt constienti de importanta pe care o poarta chiar si un singur copac pentru sanatatea noastra si a intregii biosfere, si au adunat gunoaiele aruncate pe strada, educandu-i astfel pe cei carora nu le pasa nici macar de sine. La final, Festivalul Toamnei a dat tonul distractiei!