Posted on: 18 martie 2013 Posted by: Primaria Comments: 281

Intrucat Primarul Petre Gheorghe a promis transparenta, Domnia Sa a luat hotararea  de a initia o actiune intitulata „De vorba cu cetateanul” prin care va raspunde tuturor intrebarilor pe care doriti sa i le adresati in legatura cu problemele Dvs., in urmatoarele moduri:

Daca se vor primi intrebari pe e-mail-ul Primariei (contact arond primaria1decembrie.ro) sau prin mesaje personale pe pagina de Facebook, le vom publica, motivul constand nu numai in transparenta promisa, ci si pentru faptul ca problemele ridicate de Dvs. pot fi de interes general.

Va rugam sa faceti cunoscuta aceasta actiune a Primarului, indemnandu-va prietenii sa-si exprime intrebarile pe aceasta cale. 

Comentariile injurioase nu se vor accepta, iar autorilor li se va interzice accesul pe site.

La dispozitia Dvs.!

281 People reacted on this

 1. In ultimii 4 ani, s-a tot invocat lipsa banilor la nivelul primariei din cauza crizei economice globale. In conditiile date, respectiv datorii istorice si criza economica existenta, dv-stra ati reusit sa faceti renovarea si dotarea scolilor, anvelopari de blocuri, hidro- izolatii, asanari de beciuri, reamenajarea si modernizarea spatiului Postei, reamenajare parcuri, transport public cu autobuze RATB si altele pe care nu le-oi fi mentionat, la numai 5 luni de mandat. Cum este posibil acest lucru in mandatul dv-stra si de ce nu s-a putut in perioadele anterioare?

  1. Bun gasit, draga cetatene!
   Ma bucur sa constat ca esti interesat de problemele primariei si ca te implici vrand sa intelegi cum s-au petrecut lucrurile de langa tine si mai ales cum au fost cheltuiti banii tai.
   In anii precedenti s-a tot invocat lipsa banilor, din cauza crizei economice care a afectat si tara noastra.
   Cu toate acestea, in aceasta perioada, in comuna s-au efectuat doar cateva lucrari care nu-si gaseau neaparat necesitatea, minore deci, cu costuri exorbitante si care nu reprezentau nevoile stringente ale cetatenilor.
   O mare parte a datoriilor pe care le are primaria catre diverse Societati si care au ingenunchiat comuna impovarand-o peste limitele suportabilitatii ei, provine din perioada mandatelor 2004-2008 si 2008-2012 a fostului primar, din lucrari de cele mai multe ori supraevaluate.
   In contrapartida si pentru ca prioritatile dvs., ale cetatenilor, sunt si ale mele, veti vedea ce se poate realiza din bani putini, intr-un timp relativ scurt si ce va face diferenta.
   Pentru ca vreau sa va obisnuiesc in legatura cu transparenta decizionala la nivelul primariei, aduc la cunostinta, cu aceasta ocazie, ca primaria plateste o subventie catre RATB de 160.000 (o suta saizeci de mii) RON/ luna, pentru ca dvs. sa puteti beneficia de un transport ieftin, civilizat si sigur pentru vietile celor care-l folosesc.
   Nu „poate” ci sigur, anul viitor copiii nostri vor beneficia de o gradinita cu program prelungit, vom avea mai multe blocuri anvelopate, apa curata si fara intrerupere, mai multe locuri de joaca pentru copii, mai putini caini fara stapan pe strazi, pentru a putea trece in urmatorul an intru infaptuirea altor lucruri de care avem nevoie pentru un trai decent si civilizat in aceasta comuna.
   Va multumesc pentru interes si va sunt mereu aproape!

   1. BUNA SEARA DOMULE PRIMAR .LOCUIESC IN COMUNA AM O SIMPLA INTREBARE CAND SE VOR REABILITA TOATE BLOCURILE NU SE MAI POATE TRAI. ASA PARCA SUNT PARASITE ASTEP UN RASPUNS CU STIMA MADALINA O SEARA CAT MAI PLACUTA

    1. Draga mea, eu locuiesc la curte de cand m-am nascut si niciodata nu a venit nimeni sa-mi reabiliteze casa sau sa-mi faca curat la poarta, asa ca plateste pentru asta, nu mai stati si steptati pomana din impozitele achitate de altii

  2. Buna ziua d-le Primar,doresc sa va intreb cind este preconizat sa inceapa anveloparea blocurilor si pe strada noastra,Ion Barbu ?Am avut proasta inspiratie in urma cu 2 ani sa investesc o suma frumusica in renovarea apartamentului…cu 4 camere…In prezent arata ca o grota datorita infiltratiilor de la terasa blocului…tinind cont ca nu locuiesc la ultimul etaj…imi pling de mila si ma uit neputincios cum toata munca si investitia mea se deterioreaza pe zi ce trece.Este un strigat de ajutor pe care vi-l adresez si va rog sa ii gasiti o rezolvare.Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns si o REZOLVARE.

  3. buna ziua! domlule primar locuiesc in comuna o intrebare simpla cand reabilitati toate bocurile din zona 1 multumesc astept raspuns cu stima catalina

 2. Suntem f multe persoane in situatia in care nu avem toata suprafata de teren pe care o avem inscrisa in Titlul de Propietate. Cum ne putem indrepta situatia?

  1. Draga Aurel,
   Eu impreuna cu o echipa de juristi studiem posibilitatea de anulare a unor Titluri de Propritate acordate in mod abuziv, anumitor persoane. In paralel, vom actiona in justitie pe cei care au acordat aceste Titluri, persoanelor fara drept. In perioada urmatoare vom initia o Adunare Populara la care vom invita persoanele pagubite si vom hotari, impreuna cu juristii, etapele si actiunile ce vor urma.
   O zi placuta!

 3. Oamenii fostei conduceri au facut numai nenorociri in comuna asta, pe care le stie toata lumea. De ce au mai ramas ei in primarie, sa continuie jaful?

  1. Draga cetatene,
   Evaluarea personalului va fi facuta in curand. Conform legii, pentru a schimba un singur functionar din primarie ar trebui sa concediezi 7 dintre acestia. Actuala Lege a functionarului public va fi schimbata de noul guvern USL si stunci voi putea face schimbari in randul angajatilor. Va rog insa ca, orice gest sau comportament deplasat al vreunui angajat al primariei sa fie facut imediat cunoscut cabinetului primarului.
   Multumesc pentru interes si va doresc o zi frumoasa!

  1. Draga prietene,
   Am sa-ti raspund la toate intrebarile cu mare drag.
   De tragerea la raspundere a celor care au condus comuna, pana la alegerea mea in functia de primar, se va ocupa justitia. Din pacate, eu impreuna cu dvs ne vom chinui cativa ani sa platim esalonat datoriile facute de un primar iresponsabil. In loc sa beneficiem de o schimbare rapida in bine a traiului in comuna noastra, vom plati datorii facute pentru bunastarea fostului.
   Firma URBAN, care a colectat gunoiul in comuna pana in toamna anului 2011, avea pe domeniul public un numar de 86 containere de 1,1 mc, folosite de locuitorii celor 97 de blocuri din localitate. Aceasta societate avea de primit de la primarie suma 6 miliarde lei ROL. In loc sa onoreze contractul platind-i serviciile prestate, primaria a reziliat contractul cu aceasta Societate la sfarsitul anului 2011 si a oferit acelasi serviciu de colectare a gunoiului in favoarea PRO SAL, dar fara containerele necesare colectarii gunoiului. Aceasta a operat din toamna si pana acum o luna folosind abuziv containerele URBAN-ului si fara contract cu primaria. URBAN a solicitat plata celor 6 miliarde si restituirea containerelor de pe o zi pe alta. Societatea PRO SAL nu a avut forta financiara sa aduca intr-o noapte 120 de containere pe care eu le-am solicitat pentru inbunatatirea colectarii, atata timp cat URBAN-ul solicita restituirea containerelor intr-o zi de vineri. Imaginati-va trei zile fara nici un container la blocuri! Cum ar fi aratat aceasta comuna? In aceste conditii, m-am vazut nevoit sa ofer acest serviciu unei Societati cu puterea financiara necesara de a ne oferi rapid containerele de care aveam atata nevoie! Pretul serviciului de ridicare a gunoiului in alte localitati ca si in Bucuresti, este 9 ron/persoana de doi ani de zile. Cheltuielile cu motorina, salariile gunoierilor, pretul de depozitare la groapa si alte cheltuieli ale societatilor prestatoare sunt aceleasi peste tot. Eu apreciez ca 5 RON este un pret rezonabil. Si nu s-a scumpit cu un RON ci s-a rotunjit de la 4,9 RON la 5 RON.
   Multumesc pentru interes. O zi buna!

 4. Din emisiunea „Ministerul de Finante” nu s-a inteles daca vechea conducere isi asuma raspunderea pentru datoriile uriase pe care le-a lasat de plata cetatenilor comunei.

 5. 1-As dori sa stiu cand vom intra in posesia formularelor pentru incalzire si daca vom pati ca anul trecut cand NU au fost indeajuns de multe formulare tipizate.
  2-Banuiesc ca este prematur sa intreb cand si daca vor mai incepe izolarea termica a blocurilor din zona 2.
  3-Si ultima intrebare,ce se poate face pentru siguranta cetateanului,deoarece de 20 ani de cand stau in aceasta comuna,daca am vazut politia patruland de 3-4 ori.Daca acum este frig si au disparut,vara micile gasti de cartier disturba linistea publica pana dupa miezul noptii,lasand in urma lor numai mizerie pe scarile blocurilor pe unde stau si consuma bauturi alcoolice.
  Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

  1. Draga Mugur,
   Formulare pentru subventia la incalzire au fost suficiente, in acest an si s-au ridicat de la sediul primariei.
   Programul de reabilitare a blocurilor continua. In aceasta iarna vom pregati documentatia necesara pentru a realiza cat mai multe blocuri, in anul 2013. Pentru ca eu tin foarte mult la calitate, va trebui sa modificam proiectul lucrarilor de anvelopare. In aceste zile sunt in cautare de resurse financiare pentru anveloparea apartamentelor dv.
   Pentru siguranta cetatenilor lucram deja la un proiect de monitorizare video, in intreaga comuna, compus din aproximativ 100 camere video, care vor fi conectate la Politia Nationala.
   Multumesc pentru interes!

  1. Draga Marius,
   Am sa-ti raspund direct, scurt si la obiect. Pentru ca fosta conducere a primariei si firma care a construit statia de epurare au furat banii cu care trebuia finalizata aceasta. Frauda este investigata de parchet. Din aceasta cauza o persoana este foarte agitata prin comuna, si tot din aceasta cauza a demisionat din Consiliul Local. Ca simplu cetatean esti judecat de alta instanta.

 6. Datoriile vechi, se regasesc ele in investitii? Daca da, atunci, valoarea acestora este cea reala? De unde provin aceste datorii, ce s-a realizat cu banii?

  1. Draga Marius,
   Datoriile primariei sunt foarte mari si nu se regasesc in investitii. Lucrarile in comuna au fost facute la preturi foarte mari. Asfaltarea strazilor, de exemplu, facuta acum 8-9 ani, a fost platita abia saptamana trecuta cu ajutorul guvernului, pentru ca altfel ne blocau conturile.

 7. Detin cu Titlu de Proprietate cateva terenuri care nu se regasesc in intregime in posesia mea.Vechea conducere motiva ca nu are de unde sa mi-l dea. Dintr-un lot cu suprafata de 9400mp imi lipseste suprafata de 3100mp.Toate demersurile intreprinse de mine, in anii precedenti sub vechea conducere, au ramas fara rezultate. Ce este de facut in aceasta situatie?

  1. Draga Tudorica,
   Pregatim o actiune importanta in justitie, pe Fondul Funciar al comunei si vom avea nevoie de sprijinul celor nedreptatiti.
   Succes!

 8. Ce vechime au datoriile pe care le-ati anuntat de 140 mld. si ce s-a realizat in comuna cu banii din bugetul primariei ultimilor ani, atata timp cat nu s-au platit nici datorii, dar nici nu s-a facut vreo investitie la vedere?

  1. Draga Laur,
   Sunt facturi neplatite si din anul 2007. La inceputul mandatului meu de primar, datoriile erau de 187 de miliarde ROL(bani vechi), vorbind doar de cele facturate. Cu ajutorul guvernului USL, am redus datoriile cu 50 miliarde lei vechi. In 5 luni de mandat am reusit sa introduc RATB-ul, si cel mai important- sa-l sustin, pentru ca subventia este foarte mare, asa cum v-am informat anterior. Am reparat canalizarea unui numar de 35 subsoluri de bloc, am dotat un parc pentru copii si am infiintat inca unul, am prelungit reteaua de apa cu 2-3 km, am renovat sediul postei, am renovat si dotat gradinitele, am renovat scolile, si pregatim deja alte investitii pentru anul 2013. Sunt lucruri care se vad deja, iar altele, in curs de rezolvare, isi asteapta randul.
   Multumesc pentru interes!

 9. In cat timp estimati ca veti reusi sa redresati situatia, in asa fel incat sa realizati tot ceea ce v-ati propus si ne-ati promis in campania electorala?

  1. Draga Stefan,
   Eu imi propun cel putin un obiectiv mare pentru fiecare an de mandat. De exemplu, la anul vreau sa inauguram o gradinita noua cu program prelungit, pentru copiii din comuna. In 2014, as vrea sa incepem lucrarile la canalizare si pana in 2015 sa aduc in comuna o investitie mare, care sa creeze locuri de munca pentru mai multi cetateni din localitatea noastra.
   Sa ai o zi placuta!

 10. De cativa ani sunt probleme cu apa. Uneori nu are presiune si e urat mirositoare. Din cate s-a auzit, statia de apa nu face fata nevoilor noastre.Cand si cum se va rezolva problema?

  1. Draga Victorita,
   Suntem in negocieri cu societatea COMAICO SRL, in vederea achizitionarii statiei de apa din complex. Aceasta ne va asigura debitul si presiunea necesara pentru toata localitatea si va fi achitata din taxele si impozitele celor care locuiesc in Green City.

   1. Sa speram ca se va realiza cat de curand aceasta operatiune in legatura cu statia de apa din ferma Comaico. Eu am avut apa din ferma cativa ani buni si pot sa spun ca este o apa foarte proaspata si curata, nu gasesti nici imbuteliata o apa de o asemenea calitate, dar ma tem ca apa nu va putea avea o presiune suficient de mare ca sa poata ajunge la toata comuna.
    Si mai am o cerere care nu stiu daca poate fi realizabila, din cauza unora care au pus mana pe niste terenuri care nu le apartineau de drept, aceste terenuri apartinand statului. Ma gandeam daca se poate face un parc in padure, asa cum este Cismigiul din Bucuresti, parcul sa fie exact cat tine padurea, adica cu granitele: fostul club Ienciu la vest, fostul incubator la sud, soseaua Giurgiului la est si soseaua Liviu Rebreanu la nord? Din pacate, stiu ca acel teren de langa strada Liviu Rebreanu a fost cumparat de acel om care detine si restaurantul si care ar fi fost o intrare frumoasa in parc daca s-ar fi folosit acea poarta. Sa se reamenajeze si iazul cu placi de beton si sa se reumple cu apa si pe insula poate sa se refaca vechiul foisor, iar pe peninsula sa se realizeze un ponton pentru barci de agrement.
    Eu, fiind nascuta inainte de 1989, am prins acele vremuri cand iazul inca mai exista si cand toata padurea era ingrijita si lumea vroia sa isi petreaca timpul liber acolo. Ati mai castiga inca un mandat fara probleme daca ati realiza acest lucru. Si nu sunt singura persoana care isi doreste acest lucru in comuna:
    http://www.facebook.com/questions/326090494124475/
    Sa fiti sanatos si sa aveti un an bun cu multe realizari! La multi ani!

 11. De ce in comuna noastra ajutoarele de caldura s-au dat mereu pentru venituri care sa nu depaseasca valoarea de 400 RON? In alte localitati pragul este mult mai sus, spre exemplu 1000 RON in Bucuresti.

  1. Draga Marina,
   Plafonul, pentru acordarea ajutorului de incalzire, este acelasi in toata tara si este reglementat prin lege.

 12. Sa intelegem ca ne putem reconstrui garajele? Se vede ca ne dati voie sa ocupam spatii din domeniul public, dupa cum o fac si altii. Daca nu este ilegal sa ocupam spatii din domeniul public, atunci fostul primar de ce ne-a demolat garajele?

  1. Draga Aurel,
   Domeniul public este inalienabil. Faptul ca fostul primar a facut abuzuri, este inca problema lui. Pentru faptele ilegale va raspunde in fata legii, asa cum si eu voi raspunde pentru actiunile pe care le voi intreprinde. Este interzisa ocuparea domeniului public si acest lucru este reglementat prin lege. Astfel, amplasarea unei constructii pe domeniul public este ilegala si se sanctioneaza conform Legii 50.
   O zi placuta!

 13. Care a fost, procentual, contributia proprie a primariei la proiectul cu gazele, in conditiile in care pe noi ne-a costat in medie 32 milioane/ familie pentru aducerea conductei de gaze la usa?

 14. Locuiesc intr un apartament cu 2 camere la parterul unui bloc. Am fost concediat de patron si as dori sa construiesc un spatiu lipit de bloc unde sa-mi deschid un mic magazin. Se poate?

 15. Fostul primar a procedat foarte bine cand a demolat constructiile din proprietatea privata a primariei, pentru ca terenul din jurul blocurilor apartine primariei. Personal il rog pe domnul actual primar sa aplice prevederile Legii 24/2007 reactualizata conform careia:

  Art. 1
  Prezenta lege reglementeaza administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor, în vederea asigurarii calitatii factorilor de mediu si a starii de sanatate a populatiei.

  Art. 5
  Pentru protectia si conservarea spatiilor verzi, persoanele fizice au urmatoarele obligatii:
  c)sa nu produca taieri neautorizate sau vatamari ale arborilor si arbustilor, deteriorari ale aranjamentelor florale si ale gazonului……..
  d)sa nu ocupe cu constructii provizorii sau permanente zonele inventariate ca spatii verzi.

  Art. 18
  (3)Înstrainarea si atribuirea terenurilor cu spatii verzi se efectueaza în conditiile prevazute de lege, cu pastrarea destinatiei de spatiu verde.

  Ne-ati promis in campanie ca rezolvati aceasta problema. Cand?
  Pai daca e asa, toti o sa vrea cate o bucatica unde sa-si faca magazii, magazine, garaje si alte cocioabe si atunci unde mai este aspectu` de comuna civilizata?

 16. Vad ca va ocupati de modernizat spatii, cum ar fi cel al Postei spre exemplu, dar cladirea aceea din spatele ei, care arata jalnic ce vreti sa faceti cu ea? Face parte din patrimoniul comunei de nu o demolati? Va rog sa faceti urgent ceva cu ea ca locul ala e infect dar si periculos pentru copii care se joaca inauntru pentru ca poate sa le cada in cap tavanu putrezit. Sau faceti ceva, faceti macar un gard ceva sa nu mai intre in ea copii ca se si imbolnavesc.
  MULTUMESC

 17. Poate ca nu este momentul pe criza asta, si vad ca toti cerem care mai de care tot felul de la actuala conducere, dar parca fostul primar incercase in urma cu vreo 3 ani, fara nici o tragere de inima,caci altfel poate reusea, sa mai construiasca un spatiu pentru extinderea scolii. Am dori sa luati in calcul faptul ca, copiii nostri invata in 3 schimburi la scoala si daca gasiti resurse, poate veti face dv-stra ceva in sensul extinderii scolii.Va rog sa ma scuzati daca cer prea mult, dar daca tot a venit Mos Craciun si vad ca toata lumea vrea cate ceva, de ce nu?
  Va multumesc si sa ne traiti, macar si pentru faptul ca va preocupa problemele noastre!

 18. Cu trotuarele de pe Sos. Giurgiului ce se aude, ca circulam de mai bine de opt luni pe prima banda a soselei. O sa vina iarna si ne va fi greu sa circulam pe carosabil. Fostul primar le-ar fi pus de cateva ori pana acuma……

  1. Draga Daniel,
   Lucrarea la DN5 este angajata si controlata de CNADNR. Primaria nu are voie sa intervina decat dupa ce va prelua amplasamentul de la CNADNR, la finalizarea lucrarilor. Din pacate, firma ROMSTRADE, care executa lucrarile, traverseaza o perioada mai delicata, dupa cum se vede; sa speram ca-si vor reveni rapid si vor rezolova astfel si lucrarile de pe DN5. Cat despre fostul primar, ce sa spun, el facea multe…., dar mai ales ilegalitati si datorii imense.
   Multumesc pentru interes!

 19. Ce se intampla cu piata, ce aveti de gand sa faceti acolo de nu mai ati vrut sa incheiati contract cu firma cu jocurile de noroc ? Era un loc unde ne mai adunam si noi tineri in comuna asta.

  1. Tinere Roby,
   Piata este piata, nu cazino! Cred ca ar fi cazul sa va reorientati in ceea ce priveste modul de a va petrece timpul liber. Ce zici?
   Distractie placuta!

   1. Sunt de acord cu DV acele pariuri trebuie sa dispara si cele din piata si cele din comuna,am vazut ca au aparut precum ciupercile dupa ploaie sunt jocuri de noroc in toata comuna ceea ce nu am vazut pana acum….cred ca ar fi cazul sa se reduca din ele sau sa fie inchise de tot

 20. La camerele clopotnitei de la intrarea in curtea Bisericii ar trebui puse niste usi pentru ca acolo se aduna copii fara stapani care fumeaza, consuma alcol si fac mizerie. Preotii nostrii vad ca nu sant deloc interesati de problema asta si asteapta poate sa o rezolvam noi credinciosi. Nu ar fi asta o mare problema. Numai ca atunci cand mergem in Biserica ne trateaza ca pe mosia lui preotul Stroie, ne repede si ne vorbeste de sus de parca nu ar fi Biserica noastra. Parca ar fi mosia lui. Daca nu as fi nevoita sa merg in cimitir nici nu as mai calca pe acolo, mai ales ca dai de imaginea aia de loc parca parasit de la intrare.Din acest motiv, va rog domnule primar, sa aveti in vedere si poate rezolvati dumneavoastra problema cu usile, in acel loc Sfint. Macar pe aceasta cale si cu ajutorul dv sa incercam noi credinciosi sa rezolvam ceva.
  Va multumim mult.

  1. Nu primaria trebuie sa rezolve problema usilor de la incaperile clopotnitei, dar pentru ca se impune acest lucru, din fonduri personale, eu impreuna cu viceprimarul vom plati confectionarea si montarea portilor clopotnitei pana la Anul Nou. Personal ma asteptam la altceva de la slujitorii Bisericii! In mandatul meu, tot ceea ce se va intreprinde pentru Biserica, va fi doar in sprijinul cetatenilor, atat!

 21. Stimate domnule primar,

  Locuiesc pe strada Campului si ma adresez dumneavoastra pe tema apei potabile. Am inteles dintr-un post anterior ca se va achizitiona o statie de apa. Va rezolva statia aceasta problema apei urat mirositoare?
  De cand ne-am mutat in aceasta comuna (aproximativ un an) nu am beneficiat de apa potabila si am cheltuit mii de lei pe filtre care se uzeaza in maxim o saptamana.
  Pe langa problema cu tratarea necorespunzatoare a apei in comuna, am inteles ca ar mai fi o problema particulara a zonei in care locuiesc, data de consumul redus si stationarea apei pe conductele insalubre.
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  1. Stimata doamna Mihaela,
   Tocmai am terminat lucrarea de inchidere a inelului pe strazile: Pinului, Campului, Prelungirea Oituz. O lucrare care a necesitat circa 3 km de conducta si va asigura circulatia apei in permanenta. Daca apa stationeaza, va incepe sa miroasa urat intr-un final, iar tocmai acest lucru am evitat. De acum exista posibilitatea racordarilor noi in zona respectiva.
   Achizitia statiei de apa despre care v-am vorbit va asigura debitul si presiunea necesara extinderii retelei. De asemenea, cei care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor, nu vor mai avea probleme, in legatura cu apa, pe timpul verii.
   Multumesc pentru interes!

 22. Stimate domnule primar,
  Locuiesc pe strada Campului si ma adresez dumneavoastra pe tema strazi neasfaltate . Cand se va asfalta aceasta strada ?

  1. Domnule Marius,
   Strada Campului se va asfalta dupa introducerea canalizarii. Pana atunci, vom incerca sa para cat se poate de estetica.
   Multumesc pentru interes!

 23. Buna ziua,
  Locuiesc pe strada Artistilor, si nemultumirea mea este legata de 2 aspecte:
  -parcul din spatele blocului. Parcul a fost partial terminat anul trecut, iar in prezent arata jalnic(bancile au fost rupte, nu exista cosuri de gunoi, caini fara stapani si mult noroi). as dorii sa stiu daca exista intentia de a se finaliza acel parc, daca se va construi si un loc de joaca pentru copiii…
  -anveloparea blocului(stau in PK2).Scara bloculului in care stau a fost renovata de noi, proprietarii blocului, la fel si acoperisul. Ma mandresc cu faptul ca locuiesc probabil in cea mai curata si frumoasa scara de bloc din comuna, dar sunt in egala masura nemultumita de aspectul experior al blocului. Care sunt criteriile dupa care se alege blocul care este anvelopat primul?Am vazut ca ati inceput reabilitarea unui bloc de la strada, care au fost motivele pentru care ati ales acel bloc?
  Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
  O zi buna!

  1. Stimata Doamna,
   In acesta iarna, primaria va pregati documentele necesare pentru anveloparea altor blocuri. Criteriul principal este infiintarea Asociatiei de proprietari si gradul platilor catre bugetul local. Despre blocul P15, cel care a fost anvelopat luna trecuta, va pot spune ca exista o nota de renuntare facuta de fostul primar si riscam sa pirdem bani, drept pentru care, eu am insistat ca lucrarea sa fie executata.
   Cat despre parc, il vom finaliza in 2013. Vom amenaja si un loc de joaca pentru copiii Dvs., pe care sper sa-l pastrati nevandalizat, pana cand vom implementa sistemul de monitorizare video care va ajuta la disciplinarea celor care comit fapte reprobabile.
   Multumesc pentru interes!

   1. Buna ziua,

    Plecand de la raspunsul dvs din 13/12/2012 , constat ca in prezent nici una din cele 2 afirmatii ale dvs nu s-au indeplinit:
    Cu toate ca blocul PK2, sc 1 de pe str Artistilor are asociatie de proprietari de mai bine de 1 an si jumatate(avem inclusiv un fond pentru care platim lunar o suma de bani), nu exista nici o informatie legata de anvelopare (asta in conditiile in care 4 din cele 11 apartamente sunt anvelopate, scara interioara a fost renovata de toti propietarii, si curatenia la subsol precum si toate reparatiile sunt asigurate de noi).
    Parcul din spatele blocului este in aceiasi stare jalnica (chiar as putea spune ca s-a degradat si mai mult).
    Despre gradinita cu program prelungit, nu mai imi fac sperante, imi duc copilul in Bucuresti, la o cresa cu program prelungit.
    Nu reusesc sa inteleg ce autorizatii/demersuri trebuiesc realizate astfel incat programul gradiniteti sa fie modificat…nu gasiti personal care sa aiba grija de copii inca 4-5 ore? In Bucuresti platesc 10 ron/zi. Oare in 1 Decembrie nu se poate face la fel?Sunt 3 educatoare din 1 Decembrie care lucreaza la cresa din spatele pietii Progresu(unde am eu copilul).De ce nu se face o cresa la noi in 1 decembrie pentru ca aceste femei sa nu mai faca naveta iar noi sa nu mai fim nevoiti ducem copii in Bucuresti?

    1. laura maria, sa inteleg ca vecinii tai si-au anvelopat singuri apartamentele , ca aveti asociatie de proprietari si ca s-au facut o multime de lucrari pe cont propriu. De apreciat si laudat. Mie mi se pare absolut normal ca fiecare dintre noi sa ne amenajam gospodariile pe cont propriu si nu sa asteptam ca din impozitele platite de altii sa se puna termopane si alte lucrari pe la blocuri. Eu locuiesc la curte si mi s-ar parea aberant sa solicit primariei sa-mi anvelopeze casa, sa-mi curete beciul si alte pretentii pe care tu le soliciti primariei. Ce ar insemna sa avem si noi aceleasi pretentii? Faceti-va frate fiecare treburile in propriile locuinte si nu mai asteptati tot timpul pomana! Construirea gradinitei cu program prelungit, da, se justifica. Sau drumuri, canal, apa, curent electric si altele asemenea. Nu mai stati cu mana intinsa ca nu sunteti voi , astia de la blocuri, buricele pamantului. De ce crezi ca vi se cuvine? Scuza-ma, dar nu ti se pare ca sunteti caraghiosi?

  1. Draga domnule Fitil, nu am inteles intrebarea dumneavoastra referitoare la o finalizare de lucrare. In momentul de fata, nu exista niciun proiect depus anterior de catre primaria 1 Decembrie, pentru canalizarea localitati noastre. Intrucat accesarea banilor europeni, pentru proiecte majore de infrastructura, cum este si cazul sistemului de canalizare, se va face la nivel regional, noi am facut demersurile necesare si speram ca in anul 2014 sa putem demara lucrarile, efectiv. Multumesc pentru interes, si va doresc sarbatori fericite si linistite!

 24. Buna ziua dl Primar,

  Am o reclamatie la adresa dvs. Ati promis ca mai treceti in vizita pe la fostii colegi dar nu s-a intamplat. Va rog sa va pedepsiti singur si sa va respectati promisiunile.

  Cu stima si respect,
  Lumi Copci

 25. Domnule primar,as dori sa-mi raspundeti si mie la o intrebare.Daca intr-un viitor nu prea indepartat se vor infiinta Asociatiile de proprietari,se subintelege ca acestea necesita si creerea de Administratori si intuiesc ca vor fii posturi ptr acest job,bineinteles cu un curs de pregatire adecuat acestui post.Intrebarea mea este,Primaria este organul abilitat ptr initierea acestor cursuri,daca da unde ma pot interesa ptr amanunte,eu sunt absolventa de Drept Administrativ(Lic.ec.nr 1),iar daca se vor creea posturi mai ales de Administr,unde pot depune un C.V.Cu multa apreciere si respect,Claudia B.

  1. Draga Claudia,
   Angajarea administratorului este apanajul exclusiv al Asociatiei de proprietari. Primaria acrediteaza persoane care pot indeplini functia de administrator, astfel incat persoanele respective sa aiba cunostinte minime de administrare pentru un imobil si o legatura cu institutia primariei ca sa poata reprezenta cu succes Asociatia, in relatia cu furnizorii de servicii la nivel local si regional(Distrigaz, Enel, Societatea de salubrizare etc.). Pentru o alta posibila colaborare, va astept cu CV-ul in cabinetul meu.
   Multumesc pentru interes!

  1. Draga Andrei,
   Fostul director al Scolii, d-na Sima, a ignorat necesitatile cadrelor didactice si ale elevilor, prin faptul ca o intretinut, de bunavoie, un mediu lipsit de igiena si decenta, ceea ce e de neacceptat. Nu a fost drept fata de copii, parinti si profesori ca orele de curs sa se desfasoare in astfel de conditii. In articolul „Reabilitarea Scolii NR. 1″(http://primaria1decembrie.ro/reabilitarea-scolii-nr-1/), am prezentat starea avansata de degradare in care se afla unitatea scoalara. Trageti si Dvs. concluziile! Mai mult decat atat, in interiorul corpului profesoral, exista o tensiune constanta, din varii motive, care dauna prestatiei didactice. Inlocuind-o pe d-na Sima cu doamna director Noiemi, exercitiul didactic a revenit pe traiectoria corespunzatoare, iar starea buna a Unitatii e mentinuta. Printre beneficii se numara si „suveranitatea” dobandita de conducerea Scolii, scapata de sub influentele obscure teologice, care alimentau interese personale si egouri.

 26. De ce nu va asumati faptul ca in momentul in care dumneavoastra ati castigat alegerile, toate proiectele pe care le-ati finalizat existau deja si erau in derulare?

  1. Draga Radu,
   Singurele proiecte in derulare, la momentul castigarii alegerilor, erau: indatorarea Primariei in favoarea intereselor personale ale fostului primar si statia de „epurare a banului public”. Pe acestea nu mi le asum, din contra, primul proiect propriu, din 2012, pe care l-am realizat, este evitarea inchiderii Primariei, prin interventii personale si management corespunzator, in conditiile in care executarile silite bateau la usa. Primaria a fost ingenuncheata de datorii in valoare de 200 miliarde, suma care reprezinta bugetul local pe 3 ani! In scurta perioada de cand am preluat conducerea, toate sumele pe care le-am putut atrage si identifica, au fost directionate catre nevoile cetatenilor si ale copiilor acestora. Cetateanul nu a mai beneficiat pana acum, in mod direct, de avantajele niciunui proiect. Am reusit sa introducem, sustinem si subventionam transportul public curat, decent si sigur, care a reprezentat una dintre promisiunile pe care le-am facut in campanie, in vreme ce fostul primar, manat de lacomie, a inchis ochii la cererile insistente ale cetatenilor de a le oferi transport public, tocmai pentru a le lua banii, impreuna cu patronii maxi-taxi-urilor. Actuala conducere nu a identificat niciun proiect viabil, demarat in trecut. Bugetul initial alocat statiei de epurare a fost de 60 miliarde, iar in 3 ani a crescut la 110 miliarde! O sarlatanie grosolana pe care fostul primar a promovat-o cu scopul de a-si atrage sustinatori, fara, insa, a le dezvalui cifrele strigatoare la cer. Acest jaf a ajuns pe masa procurorilor, iar persoanele implicate vor fi trase la raspundere. Incepand cu 2013, vom demara proiecte noi, precum: gradinita cu program prelungit si sistemul de canalizare al localitatii, care ne-a fost promis de 2 mandate, in timpul campaniilor electorale,
   Daca doriti informatii suplimentare referitoare la jaful executat in ultimii 8 ani, cat si despre furtul terenurilor cetatenilor, ajunse in mainile camarilei conduse de fostul primar, furt care se ridica la aproximativ 100 hectare, va stam la dispozitie cu documente care sa sustina aceste jafuri. In tot acest timp, niciun tanar nu a fost sustinut prin acordarea unui teren in vederea construirii unei case si intemeierii unei familii.
   Iti multumesc pentru interes!

 27. Probabil datorita faptului ca fostul director „a ignorat necesitatile cadrelor didactice si ale elevilor, prin faptul ca o intretinut, de bunavoie, un mediu lipsit de igiena si decenta” Scoala numarul I a obtinut numerose premii si a fost catalogata ca fiind una dintre cele mai bune scoli din Ilfov.. Mintiti cu nerusinare, si atitudinea dumneavoastra, „domnule” primar este una lipsita de respect de sine, decenta, si nu meritati decat mila noastra, a cetatenilor care inca mai au creier sa vada realitatea exact asa cum este. RECUNOASTETI, daca aveti demnitate, ca ati ales sa faceti aceasta schimbare din motive STRICT POLITICE! Povestile pe care le relatati sunt patetice (dar credibile pentru plebea care invadeaza aceasta comunitate) FELICITARI!..

 28. Fostul director al scolii si-a demonstrat incompetenta manageriala, din moment ce scoala statea sa cada pe elevi, iar singura investitie facuta ne aduce aminte de santierele parasite ale epocii de aur. In privinta furaciunilor, practicate de fostul primar si nedenuntate de fosta directoare, se cade sa le aratam si cetatenilor „cu creier”, daca mai era cazul! Aveti grija, „plebea”, asa cum o numiti dvs., s-ar putea sa va cam alerge pe strada, pe voi astia „milosii”, sa va „multumeasca” pentru ce ati facut in privinta bunastarii copiilor lor, cat ati condus primaria si scoala!

 29. Buna ziua,

  Mentionez faptul ca trebuie urgentat problema cainilor vagabonzi.S-au inmultit semnificativ. Peste tot numai mizerie de caini. Se strang pe la anumite blocuri unde oamenii de buna -credinta le mai da de mancare si intra in scara blocurilor peste noapte si isi fac nevoile.Nu aveti idee cati se pot strange pe strazi seara si nu mai zic ca nu te poti odihni noapte de galagia care o fac, si totusi am un servici care nu ma intreaba de ce nu ma pot odihnii noaptea.Sa nu mai zic ca sunt si agresivi unii din ei, probabil de foame, nu contest, dar pot afirma faptul ca, copiii nostri nu sunt in siguranta, sa se poata plimba cu bicicleta, role, sanie,etc.
  Incercati sa faceti ceva in acest sens.Nu vreau sa vin la Primarie cu copilul muscat de vreun caine!Si d-voastra aveti copii, si nu cred ca v-ar convenii sa fiti in situatia de mai sus.
  Multumesc,

  1. Buna ziua!
   Doamna Carmen, problema cainilor fara stapan o vom trata incepand cu luna martie, luna curateniei. Vom incerca cu sprijinul Dvs., cel al cetatenilor, sa marcam venirea primaverii prin actiuni care vor viza confortul tuturor.
   Va multumesc!

  1. Buna ziua!
   Concret, in momentul de fata, se intocmeste documentatia in vederea depunerii acesteia la Ministerul Dezvoltarii, pentru finantare si demararea procedurii de licitatie. Primaria va asigura finantarea in acest an pentru cel putin 20 de blocuri.

 30. Buna ziua,

  Am fost si eu acum cateva zile in „nou” inffintatul parc de la biserica cu baietelul. Cu toate ca pe acest site se spune ca este finalizat, la fata locului m-a intampinat portarul care mi-a spus ca parculetul nu are aleile terminate si in consecinta accesul este interzis…

  Am citit si despre initiativa de a deschide in acesta zona o gradinita cu program prelungit. Avem un termen pentru acest proiect ambitios si extrem de necesar?

  Intr-o postare, mai sus, mi-ati confirmat ca parcul din spatele blocurilor din zona 2 va fi realizat anul acesta-> se pot da mai multe detalii? Cand?Intre timp ce se poate face cu mizeria, davstarea si multimea de caini?

 31. Buna ziua,
  Va rog respectuos sa-mi clarificati si mie urmatoarele aspecte:
  -> „nou” infiintatul parc din spatele bisericii: a fost sau nu terminat?(eu am fost cu baietelul acum cateva zile si portarul mi-a spus ca este inchis pt ca nu are aleile terminate-> nu se stie nici cand se va finaliza…)
  -> gradinita cu program prelungit: exista ceva concret in acest sens? aveti aprobarile/personalul/ o data de deschidere?
  ->parcul din spatele blocurilor din zona 2-> ati spus intr-o postare mai sus ca va fi finalizat anul acesta: cand mai exact?si pana va fi finalizat, cine se ocupa de cainii din zona, de mizeria de acolo?
  -> reabilitarea blocurilor-> blocul in care stau PK2(artistilor) are asociatie de locatari, avem toate impozitele la zi, chiar si reabilitarea scarii interioare a fost realizata de noi, locatarii->suntem eligibili pentru reabilitare anul acesta? daca da, cand?
  Multumesc pentru raspunsuri,
  O zi buna,
  Laura CIOCAN

 32. Buna ziua!

  Noul parc se va deschide indata ce vremea ne va permite imprejmuirea stricta a spatiului pentru copii, astfel incat siguranta acestora sa fie garantata de noi.

  In privinta gradinitei, se intocmeste proiectul, iar finantarea va fi asigurata prin bugetul local. Speram ca lucrarile sa fie finalizate pana la inceperea noului an scolar.

  Parcul din zona 2 nu se incadreaza in prioritatile de prima urgenta dar, asa cum am mai spus, va fi finalizat in cursul anului curent.

  Pentru reabilitarea blocurilor, in momentul de fata, se intocmeste documentatia in vederea depunerii acesteia la Ministerul Dezvoltarii, pentru finantare si demararea procedurii de licitatie. Primaria va asigura finantarea in acest an pentru cel putin 20 de blocuri.

  Va multumesc pentru interes!

  1. Draga Ioana,
   In aceasta iarna primaria a reparat conductele de canalizare la 80 de scari de bloc(subsolurile)dupa cum am aratat pe pagina primariei. In acelasi timp am intocmit proiectele pentru toate tipurile de blocuri pe care le avem in comuna, in vederea depunerii lor la Ministerul Dezvoltarii pentru a obtine finantarea necesara inceperi lucrarilor de anvelopare. Ordinea lucrarilor se va face in functie de gradul de plata al impozitelor si taxelor din aceste blocuri. Primaria face eforturi considerabile pentru ca trebuie sa plateasca si datoriile lasate de cei care au condus si au furat aceasta comuna timp de 8 ani fara sa plateasca nimic.

 33. am si o intrebare,.cine primeste ajutoare alimentare?eu sunt casnica(copil gradinita) sotul munceste pe unde apuca.noi nu beneficiem de ajutoare?astept din septembrie sa ma contacteze dna cristina sau cine se ocupa de ajutoare

  1. Stimata Doamna,
   Ajutoarele se dau conform listelor transmise de primarie la inceputul anului 2012. Aceste ajutoare se dau persoanelor care beneficiaza de ajutor social, persoanelor cu handicap, persoanelor care au venit mai mic de 400 de ron si somerilor. Va rog sa veniti la primarie sa faceti dovada ca va incadrati in aceste categorii si veti primi ajutorul necesar. Multumesc si va astept la primarie!

 34. Dle primar cu respect va rog sa’mi fie iertata interventia si sa ne spuneti si noua dupa care criteri a’ti facut selectia avansari unui salariat in functia de secretar la primarie in urma vacantarii postului?? dupa numarul hectarelor sau dupa numarul de la cismele fostului primar? Multumim

  1. Draga Alessandra,
   Pana la organizarea concursului, functia de secretar trebuie indeplinita de un angajat al primariei. In curand va exista un concurs, iar cel care ocupa momentan aceasta functie nu indeplineste conditiile pentru a se inscrie la concurs. Oricum, este interesant de stiut daca numarul hectarelor este egal cu numarul de la pantof al celui invocat.
   Multumesc pentru interes!

 35. Buna ziua,

  M-ar interesa in cazul in care blocul in care locuiesc va fi unul din cele de pe lista care vor trebui a fi anvelopate, eu deja mi-am facut izolatia – fata-spate, dar as dorii sa stiu daca beneficiez macar de schimbarea termopanelor?Ce as dori sa mai stiu, nu vreau sa ascult pe la coltul blocurilor, si sa imi zice-ti d-voastra, anveloparea si inlocuirea geamurilor cu termopane, va fi 100% gratuit sau va exista un procent de achitat.Daca da, care ar fi acel procent, si in cat timp?Ma intereseaza deoarece sunt locatari care nu isi vor permite sub nici o forma sa achite vreo suma, garantez!
  Se va face si terasa blocului?
  Multumesc.

  1. Stimata Doamna,
   Eu voi veni cu propunere in fata Consiliului Local, ca si cota de 20% pe care trebuie sa o plateasca proprietarii sa fie suportata de primarie. Intentionez ca si blocurile care au fost deja anvelopate sa beneficieze de acelasi tratament. Consider ca populatia acestei comune trebuie sprijinita real, dar pentru acest deziderat am nevoie de solidaritatea Dumneavoastra, in sensul ca impozitele si taxele trebuie platite de toti. In luna martie voi incepe o serie de consultari cu Asociatiile de Proprietari unde vom dezbate diferite probleme, inclusiv cele mentionate.
   Multumesc pentru interes!

 36. Buna ziua! La blocul de pe strada Liviu Rebreanu, cel cu 4 scari si doua etaje, apartamentelor aflate la parter li se pot face balcoane asa cum s-a facut cu blocurile de la Jilava? Niste balcoane pentru cei de la parterul blocurilor ar fi binevenite. Avem si noi unde sa ne uscam rufele si sa depozitam alimente si flori.
  V-am intrebat mai demult daca se poate face un parc in zona fostului iaz al comunei. Nu mi-ati raspuns. Ar fi binevenit un parc acolo daca s-ar putea reintra in posesia terenului care a apartinut initial fermei Comaico. V-am zis doar de partea cat tine fostul iaz, intre soseaua Giurgiului, strada Liviu Rebreanu, clubul Ienciu si fostul Incubator.
  Va multumesc!

  1. Stimata doamna,
   Primaria amenajeaza, in zona care va intereseaza, cea dintre biserica si club, un parc pentru copii si o zona de recreere pentru varstnici. Zona pentru cei mici este finalizata deja, iar la cealalta componenta se lucreaza. Terenul la care faceti referire si anume fostul helesteu, este proprietate privata in prezent.
   In perioada urmatoare se vor intocmi studiul energetic si proiectul pentru anveloparea blocurilor din str. Liviu Rebreanu. Totodata vom studia si posibilitatea realizarii unor balcoane daca legea ne va permite acest lucru.
   Multumim pentru interes!

 37. Buna ziua,

  As dorii sa stiu si eu daca vi se pare total normal, cand luna trecuta in februarie 2013, la scoala generala clasele 1-4, cand au fost cazuri de tbc in clase, s-a mers cumicrobuzul scolii la Institutul de Pneumologie pentru teste apoi la cateva zile pentru rezultate, a mers si D-na Directoare la rezultate chipurile, l-a care am apreciat acest gest la inceput nestiind intentia dansei.Tin s amentionez ca am fost si eu prezenta, am mers cu masina personala, iar in microbuz au mai mers vreo 3 mamici, copiii, d-na educatoare , precum s D-na directoare.Rezultatul testelor nu a durat mai mult de 15 minute, timp in care D-na Directoare a plecat cu microbuzul scolii sa se duca sa ia materiale didactice de la Inspectorat si s-a mai intors dupa vreo 50 de minute.Timp in care noi mamicile impreuna cu D-na educatoare d-abia am facut fata la copii, in sensul ca a trebuit sa stam pe holul policlinicii respective, unde toate asitentele se luau de noi de ce nu plecam daca i-au controlat si unde si bolile sunt pe masura, pentru ca afara ploua sa ii putem lasa afara, in curtea spitalului.Vi se pare normal, sa asteptam cu copiii atata timp in spital, sa puna mana pe geamuri, usi, pe jos, nu am cuvinte (doar sunt copii!).Daca D-na educatoare se ducea singura, dansa oare facea fata? Sunt foarte dezamagita de acest aspect, nu e pic de organizare din partea D-nei Directoare, se putea duce in oricare zi, sau duce ce se intorceau copiii la scoala, nu credeti??Sa nu zic : RUSINE!Oare nu aveati fonduri sa mai faca un drum de Bucuresti special pentru dansa? Sa nu mai zic ca dupa ce ca era plin microbuzul de copii, cu acele „materiale” ale dansei s-au mai ocupat inca 2 locuri din microbuz, ei stand mai inghesuiti.Eu una nu cred ca era asa o mare urgenta ceea ce dansa a facut, avand in vedere ca a pus oarecum sanatatea copiilor in pericol, stand cu ei atata timp intr-un spital de boli contagioase!

 38. Buna ziua,
  Sa va mai aduc la cunostiinta tot la scoala cu clasele 1-4, asta iarna, cand nu se mai lasau copii sa iasa prin fata decat prin spatele scolii, unde am cazut de am zis ca nu ma mai ridic, si asta spre multumirea D-nei Directoare care ati ales-o,care nu a luat nici o masura de curatare sau topire a ditamai ghetii de la intrarea din spatele scolii.Dansa oare a vazut ce periocol exista pentru copii?Ca isi puteau sparge capetele, rupe picioarele, etc? Oare credeti ca aceasta indiferenta a dansei duce spre multumirea noastra, a parintilor? Eu pot afirma ca nu sunt deloc multumita deloc de organizarea dansei.Daca nu este capabila, sa lase locul altei persoane care isi da interesul pentru copiii, de aceea este scoala!!!Nu am vazut nici un interes din partea dansei, chiar pot afirma ca vad total contrariul!Nu sunt fonduri pentru un kilogram de sare sa arunce pe gheata aceea? Nu e suficient ca dam bani pentru domestos,mop, galeata si altele pentru igiena copiilor nostrii? Nu am zis nimic in acest sens, pentru ca am zis sa fie bine pentru copil, dar nu pot crede ca nu sunt fonduri de 2-3 lei pentru a procura sare sa fi putut topii gheata de la intrarea din spatele scolii?

 39. Doamna Carmen,
  Trebuie sa purtam o discutie ca sa va raspund la intrebari. Va astept oricand la primarie, dar am rugamintea sa ma anuntati de vizita Dvs. in prealabil cu o zi(fie sunati, fie scrieti un comentariu aici).
  Va multumesc!

 40. Buna ziua,

  As dorii sa stiu si eu ce acte necesare sunt pentru depunerea dosarului pentru asociatie de proprietari.
  Mentionez ca acum vreo 2 ani de zile s-a depuns un dosar in acest sens cu semnaturile locatarilor, si din pacate interesandu-ne la primarie, am aflat ca s-a „ratacit” de tot si sa refacem un altul sa il depunem …din nou.
  In toamna anului trecut -2012, s-a refacut acest dosar care contine numele si prenumele locatarilor, cnp si semnatura lor.Dar acum as dorii sa stiu cui trebuie lasat din cadrul Primariei, daca nu d-ati un numar de inregistrare in acest sens, sa avem si noi o dovada ca l-am lasat..din nou.O anumita D-na Anca din cadrul primariei am inteles ca nu mai primeste dosare.Este adevarat?
  Ne puteti pune va rog la dispozitia cetatenilor din Com.1 Decembrie sa stie si ei ce acte sunt necesare pentru asociatie de proprietari? Sau se ocupa primaria de acest aspect? Niste documente informative afisate in cadrul primariei sau si mai bine la fiecare bloc in parte, ar fi de folos informandu-va astfel locuitorii comunei.
  Multumesc pentru timpul acordat,

  P.S.Pentru o discutie prealabila la Primarie nu ma pot prezenta, din pacate.Programul meu de lucru nu coincide cu al d-voastra.

 41. Buna ziua,

  M-am mutat de un an si jumatate in comuna , in green city. Am CI de 1 Dec, dar simt ca nu suntem reprezentati deloc.
  Cand am cumparat casa in GC mi s-a spus ca se construieste o noua cladire a primariei in cadrul ansamblului. Apoi am inteles ca au aparut certuri intre Adm Primarie si Dezvoltator. S-a vehiculat la un moment dat faptul ca Primaria va prelua drumurile de acces in GC, lucru inca neconfirmat. Ne puteti spune ce planuri aveti cu noi locuitorii din GC ?

  Multumesc

 42. Buna ziua,

  Locuim pe Aleea Stadionului si am dori sa stim cand aveti de gand sa faceti un parc aici. Va multumim si asteptam cu nerabdare sa terminati initiativa pe care ati avut-o anul trecut.

  1. Doamna Ana,
   Parcul de pe strada Aleea Stadionului este in curs de amenajare.
   Va fi finalizat in curand, si cu acest prilej, ii rog pe toti cetatenii sa-l pastreze curat si neavariat.
   Va multumesc!

 43. Buna ziua!

  Aveti informatii despre lucrarile de reabilitare ale DN5? Ele au fost sistate complet dupa problemele aparute cu patronul Romstrade. Reabilitarea DN5 trebuia finalizata in mai 2013 cfm panourile info. Mai exista vreo sansa de repornire a lucrarilor sau de schimbarea antreprenorului printr-o noua licitatie. Multumesc.

 44. Buna ziua,

  IN CALITATE DE CETATENI EUROPENI CARE AVEM DREPTURI INVOCAM UN PROTEST IN CONTRA LOCULUI INSTITUIT NUMIT” FERMA” IN LEGATURA CU INTERZICEREA PLIMBARII SI A DISTRACTIEI COPIILOR IN PARCUL DIN FUNDUL TERENULUI,LANGA GREEN CITY. AM VREA SA AVEM PERMISIUNEA DE A INTRA LEGAL IN FERMA SI AM MAI VREA SA SE MAI AMPLASEZE CATEVA TOALETE .
  VA RUGAM FRUMOS SA CONSTRUITI TOT CE AM MENTIONAT MAI SUS!!!!!

  CU RESPECT,
  DECIU VIOREL

  1. Stimate domn,

   Ferma nu mai exista, acum exista un cartier privat, unde oamenii platesc taxe de acces, intretinere si paza. Primaria nu administreaza acest cartier si nici zona verde. Acestea sunt platite din banii locatarilor, deci daca sunteti dispus sa platiti aceste taxe ca si noi, va invitam sa o faceti si sa aveti acces aici.

  2. D le Deciu, se pare ca singurele nevoi pe care le ati identificat dv in aceasta comuna sunt cele care se fac la toaletele pe care le solicitati. De ce nu ma mira deloc faptul ca ati ramas un adept al acelora care au macinat aceasta comuna?

 45. Buna ziua ,

  Locuiesc in Green City si platim impozite in Comuna 1 Decembrie , in concluzie intrebarea este de ce cursa 471 nu poate intoarce la rondul din dreptul intrarii B din complex pentru a putea circula si noi cu aceast autobuz ?

  1. Irina, sunt vecin cu tine in GC si cu tot respectul iti spun ca autobuzul RATB 471 intoarce foarte bine la rondul de la statuie, iar noi putem sa-l folosim linistiti iesind din GC pe la bariera si apoi pe poarta care duce direct in rondul unde intoarce cursa 471 in prezent. Este perfect asa cum a gandit Domnul Primar si poate folosi toata lumea RATB-ul foarte usor din punctul meu de vedere.

 46. „Domnilor Deciu Viorel”, unii dintre noi considera ca toaletele existente va suint „indestulatoare”, motiv pentru care il rugam pe domnul primar sa nu dea curs cererii dv.

 47. As dori sa aduc in atentia d-l primar,o problema administrativa ce are ca obiect parcarile dintre blocuri,care majoritatea sunt neamenajate.Au fost ridicate garaje pentru a permite amenajarea unor astfel de parcari auto,dar nu s-a mai facut nimic,ce veti face in acest sens?Multumesc anticipat!

   1. Adresa in cauza este:str.grigore moisil,nr.4,bl.pk.10,sc.1.In acest sens tin sa va aduc la cunostiinta faptul ca personal mi-am ridicat garajul anul trecut in vara petru a permite amenajarea parcarii,insa nu s-a mai facut nimik,in acest sens,desi de la primarie ni se spunea mereu ,sa ne luam masuri sa eliberam parcarea de garaje,ce-i drept nu in vremea mandatului dvs.E destul de neplacut,sa ramai si fara garaj si fara parcare,doar cu niste noroi care se formeaza cand ploua….Am mare incredere ca dvs.veti rezolva problema,multumesc anticipat!

 48. Buna ziua dl.primar.
  As dori sa stiu si eu, ca multi alti cetateni cu responsabilitati, cu familie, copii si facturi, cu servici si grijile cotidiene…cand ne vom putea odihni linistiti noaptea?
  Odata cu venirea caldurii au aparut si micile gasti de cartier, care ne tulbura somnul prin galagie si nu numai.
  Credeti ca putem fi apti pentru serviciile pe care le avem peste zi, cand noaptea se sparg sticle, se darama tomberoane si se injura ca la usa cortului?
  Am plecat din capitala si m-am mutat aici in speranta ca voi avea liniste si aer curat.
  Oare politia de aici nu lucreaza si noaptea?
  Sper sa gasiti o modalitate pentru a ne putea plati darile catre primarie, in masura in care mai avem servici inca.

  1. Doamna Teodora,
   Singura solutie cu impact este apelul de urgenta la 112. Daca veti sesiza organele de politie la fiecare tulburare a linistii publice, atunci cei in cauza vor inceta a o mai tulbura.
   Multumesc!

   1. Da, nu stiu de ce nu ma mira aceasta „spalare pe maini” din partea tuturor care pot lua o decizie…
    Probabil a devenit sport national.
    Imi pare rau dl.primar, dar nu pot suna aproape in fiecare seara la 112 pentru acest lucru. Ce sa le spun? Ca niste pustani beti fac galagie in fata blocului?
    Sa fim seriosi, mie imi este rusine de cum suna fraza…
    Poate cineva in acel moment chiar e pe moarte si are nevoie de aceea linie libera.
    Niste telefoane utile ale comunei ar fi binevenite.

    1. Nu sunt murdar pentru a fi nevoit sa ma spal pe maini, iar sportul national e inspirat din povestea drobului de sare; eu, pe de alta parte, actionez inainte de a vorbi. Primaria e in tratative pentru infiintarea unui post de jandarmerie in comuna, astfel se va pastra linistea publica. De copiii turmentati, ar trebui sa aiba grija parintii, nu autoritatile statului. Ar trebui sa va fie rusine de faptul ca niciun vecin nu ia pozitie, pentru ca problema galagiei unor pustani nu e de o importanta cruciala si se poate rezolva cu usurinta de catre comunitate. Un telefon util gasiti aici: http://primaria1decembrie.ro/institutii/politia/

     Zi buna!

 49. Are dreptate dna.Teodora.
  Strazile si mai ales intrarile in bloc au devenit o adevarata aventura,noaptea.
  Politistii platiti din banii nostrii,ce fac dl.primar?
  De ani de zile eu nu am vazut vreun om al legii prin comuna,patruland.
  Avem sau nu politie?

 50. Bună ziua Domnule Primar,
  De câteva zile se opreşte apa când avem nevoie mai mult. Vi se pare o situaţie normală? Când credeţi că se va rezolva această problemă?
  Sărbători fericite!

  1. Domnule Marius,
   Joi noapte, 2 mai din Saptamana Mare a Pastelui, s-au defectat doua pompe in acelasi timp. Din cauza consumului foarte mare, care a dus la epuizarea rezervelor, am ramas fara apa chiar in preajma sarbatorilor. Ghinionul a facut ca defectiunea sa apara in aceasta perioada, astfel ca, nu putem achizitiona pompele decat dupa sarbatori. Imi cer scuze pentru aceasta situatie neprevazuta, survenita intr-o perioada in care cu totii aveam, mai mult ca oricand, atat de multa nevoie de apa! Daca defectiunea ar fi survenit intr-o perioada obisnuita, cand consumul nu ar fi fost atat de mare, cu siguranta ca lucrurile ar fi stat altfel si situatia ar fi putut fi controlata. Scuze pentru neplacerile provocate de lipsa apei si va multumesc pentru intelegere!
   Paste fericit!

 51. Stimate d-le primar,

  Am solicitat raspuns pe pagina de facebook a Primariei dar nu am primit raspuns; spuneţi-mi vă rog dacă igienizarea subsolurilor continuă sau dacă va mai continua; şi dacă da când consideraţi că o echipă va ajunge pe strada Artiştilor la blocul PK 27, deoarece o promisiune am avut, că lucrarea se va desfăşura în luna martie, de la o echipă care a venit să înlocuiască sistemul de scurgere, în luna noiembrie… Dar când au văzut că conductele sunt noi si funcţionale, au luat toate ţevile vechi din subsol pentru fier vechi. Măcar cu subsolul igienizat să ne alegem şi noi. Mulţumesc!

  1. D-le Florea,

   Igienizarea spatiilor private de la subsol revine Asociatilor de proprietari, din ratiuni care tin de legalitate.

   Va multumesc!

   1. Va multumesc pentru promptitudine, dar nu putem rezolva problema deoarece blocul nostru nu are Asociatie de Locatari iar puterea financiara a 3 apartamente (din 12) nu poate acoperi costul unei vidanjari. Mentionez ca am cumparat o pompa submersibila pentru apa murdara cu care s-a lucrat, instalatiile sanitare au fost inlocuite tot de noi, si nu a mai ramas decat 20-25 cm strat malos pe care nu putem sa-l evacuam. Va multumesc pentru intelegere, cu respect, George Florea

 52. Buna seara Domnule Primar

  Incep prin a va transmite succes in functia de primar si la mai multe
  realizari.Pana in urma cu ceva ani,nu mai stiu exact cati,aveam acces
  pe terenul de fotbal unde puteam sa facem ceva miscare,iar copii se puteau juca fara a le fi pusa viata in pericol de cainii fara stapani si
  de masinile care circula cu destul de mare viteza.
  Intreb,nu s-ar putea rezolva aceasta problema,am rezolva si certurile
  dintre oamenii care vor sa se odihneasca fiind obositi de la seviciu,si am sta si noi fara frica,ca nu cumva vreo masina sa ne loveasca,copii.

  Cu stima
  Servici usor

  1. Buna ziua,

   Am efectuat trotuarul pentru a circula civilizat si in siguranta pe sosea. Cat despre tulburarea linistii publice, care ii vizeaza si pe vitezomani, primaria este in tratative pentru infiintarea unui post de jandarmerie in comuna.
   Asa cum spuneam la inceputul lunii martie, se fac demersuri pentru a curata strazile de cainii fara stapan.

   O zi buna!

 53. Pentru doamna Teodora si Irina, nemultumirile dvs. cu privire la linistea locatarilor ar trebui aduse si la cunostinta lucratorilor de politie, asa cu a mentionat si Domnul Primar singura solutie cu impact pe timpul noptii este apelul de urgenta 112, desigur pentru probleme deosebite si veridice, astfel riscati ca dvs sa fiti sanctionati, iar pe timpul zilei
  puteti apela cu increderela lucratorii din cadrul Politiei 1 Decembrie tel.0214687107

 54. Buna ziua am si eu o nelamurire…si anume vreau sa stiu si eu ce se intampla cu persoanele care in mod normal ar trebui sa vina sa citeasca apometrele ??? are probleme grave cu vederea??? sau pur si simplu se trece totul din burta??? intreb lucrul acesta pt ca am cerut de la primarie indexul care figureaza acolo in acte sa il compar cu cel de pe apometru … si cand colo SOC …in data de 15.04.2013 indexul dat de cei de la primarie era de 2756 m3 iar in data de 20.05.2013 curiozitatea ma impins sa verific … pe apometru apareau doar 95 m3 DECI EU AM PLATIT CU 2661 DE M3 MAI MULT Spuneti-mi ce ramane de facut ????????????

  1. Buna ziua,
   Fara sa ne oferiti numele Dvs., adresa la care locuiti si numarul contractului pe care l-ati incheiat, nu putem identifica problema. Pentru lamuriri, va asteptam la primarie in timpul orelor de lucru.
   O zi buna!

  2. O adaugire: de azi inainte sa nu mai incurcati index-ul cu numarul de contract, ca riscam sa ne creasca presiunea arteriala!

  3. lavinnnia, vezi de repara robinetul furtunului din curte si data viitoare sa sufli mai putin pe teava apometrului, ca altfel patesti tocmai ca acuma, cand cu multe ?????????????, incerci sa te scoti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 55. Buna ziua ,

  Am rugamintea sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari foarte succinte :

  1.PK 1, nr 61D – STRADA ARTISTILOR : cand se va executa igienizarea subsolului ?
  2.Anveloparea blocului .

  Cu stima si multumiri pentru eforturile depuse pana acum .

  1. Draga Nicoleta,

   Blocul PK1 de pe Artistilor a beneficiat de vidanjare si reabilitare. Acceseaza te rog link-ul urmator si citeste cele trei articole referitoare la subsolurile blocurilor: http://primaria1decembrie.ro/?s=subsol
   Igienizarea spatiilor private de la subsol revine Asociatilor de proprietari, din ratiuni care tin de legalitate.

   Toate blocurile din localitate sunt incluse in programul de anvelopare.

   Iti multumesc pentru interes!

 56. Stimate Domnule Primar,
  Am rugamintea sa considerati acest post ca fiind o petitie la care puteti sa-mi raspundeti simplu cu DA sau NU si totodata sa luati act de cele prezentate.
  As dori sa stiu daca este legal ca cineva sa ridice o constructie fara a respecta legislatia in vigoare referitor la afisarea pe un panou, la vedere, a lucrarilor intreprinse, durata de executie, executant, beneficiar, termen de finalizare, nr de autorizatie, etc., astfel in strada IL Caragiale nr. 42 se executa lucrari care nu respecta cele sesizate mai sus. Totodata solicit sa afisati aici numarul de autorizatie in baza careia se executa aceste lucrari.
  Cu deosebita consideratie.

  1. Buna seara!

   Domnule primar, apreciem ce faceti pentru comuna, sunt lucruri esentiale, importante si arzatoare dar, de 12-13 ani ni se promite canalizare in comuna asta. In campania electorala ne-ati promis canalizare, apoi ati tot spus ca ati depus proiect pentru finantare, dar vad ca trece timpul si lucrarea intarzie. Se zvoneste in comuna ca fostul primar avea deja proiectul aprobat. Daca este adevarat, atunci de ce nu s-a facut deja lucrarea? Cred ca la un an de la aprobarea proiectului lucrarea ar fi trebuit finalizata, dar vad ca inca…. Are legatura proiectul canalizarii cu datoriile comunei? Sunt tot felul de pareri si zvonuri in comuna pe tema asta. Cred ca ar fi cazul ca macar sa ne lamuriti si nu sa ne duceti si dv-stra „cu presul” inca pe atata timp….
   Multumesc!

   1. Stimata doamna,
    Sub cuvant de onoare va spun: ma bucur sa vad din ce in ce mai multi locuitori ai comunei care inteleg situatia financiara dezastruoasa a primariei, dar care apreciaza eforturile si realizarile pe care le-am avut noi, actuala conducere, intr-un timp relativ scurt. Tot sub cuvant de onoare, va spun: singurul proiect, pe care fostul primar il avea, era sa nenorocesca aceasta comuna. Fostul primar a preluat primaria cu zero datorii si a lasat-o cu 4 milioane de euro datorii in cei 8 ani in care, comuna nu a fost condusa, ci jumulita si jupuita. Datoriile sunt dovedite cu acte oficiale emise de Curtea de Conturi, nu bazate pe zvonuri. Marele meu pariu, cu mine insumi si cu unii dintre aceia care zvonesc si intoxica spatiul public din comuna, cu tot felul de minciuni, este si cel mai important obiectiv pentru localitate: canalizarea. In curand va voi prezenta un document oficial in acet sens. Va fi o incantare pentru Dvs. sa constatati ca, atunci cand v-ati dorit si ati facut schimbarea, ati facut-o in cunostinta de cauza, spre binele nostru comun. Veti fi fericiti si incantati sa constatati ca n-ati dat gres si ca asteptarile nu v-au fost inselate.

    Va multumesc pentru interes si va doresc o seara placuta!

 57. buna ziua, as dorii sa stiu daca blocul PK2 este inclus in programul de reabilitare termica , si deasemea daca se poate estima o data a inceperii lucrarilor in acest sens , multumesc

  1. Buna ziua,

   Toate blocurile sunt incluse in program. O sa ne bucuram de reabilitare abia peste un an, din cauza datoriilor pe care suntem obligati sa le platim. Cititi Raportul Curtii de Conturi publicat pe site si alte raspunsuri pe care le-am dat in aceasta rubrica.

   Va multumesc pentru interes!

 58. Numai raportul Curtii de Conturi dovedeste cum am fost escrocati de fostul primar? si averile lui colosale fac dovada acestui lucru. Sa iti faci atatea case de lux cu piscine
  ( piscina la Eforie, piscina la Sinaia, piscina la 1 Decembrie) , sa te plimbi prin tari straine cum merg eu la servici , si sa ai atatea alte acareturi , sa ai atatea terenuri si alte bogatii in 8 ani de zile , nu e de ici de colo. Ne- a mintit si ne- a inselat nu numai in buna noastra credinta cand l- am ales prima oara , (ca a doua oara a obtinut mandatul cum stim cu totii ). A luat tot ce era de luat ( pamanturile noastre si banii comunei ) si ne- a mai si indatorat cu 4- 5 milioane de euro . Se lauda ca pleaca in Canada la rude daca nu mai castiga alegerile . Pe banii cui pleca si din ce traia acolo , ca presupun ca nu il asteptau aia sa -l faca tot primar , ca altceva…..
  Dumneavoastra descoperiti acum domnule primar , ca noi pricepem si intelegem situatia dezastruasa a primariei. De ce credeti a fi asa greu? Pricepem si noi, ca doar nu l – a vazut cineva pe fostul primar Stan Ilie asudand pentru averile acumulate. Sa nu mai spunem ca nu cred ca le intretine din pensia parintilor. Cu „priceperea” lui cred ca o scalda el si de data asta.
  Drept e ca Stan Ilie nu are nici o vina, de vina suntem noi. Nu ne am gandit cand trebuia la zicala ca , „lupul paru isi schimba dar naravu ba”. Era cunoscut dumnealui pentru iscusinta in dealde astea.
  Problema este insa alta domnule primar , si va rog sa ne lamuriti. Vom recupera vreodata banii astia sau va trebui sa stam in nevoi si sa platim datorii multi ani de acum incolo , pentru a- i asigura confortul lui Stan Ilie , familiei si acolitilor lui?

  `Va multumesc pentru un eventual raspuns!

  1. Draga Sandu,

   Datoriile enorme in care ne scaldam atarna ca o bila de fier legata de piciorul fiecaruia dintre noi. Raportul Curtii de Conturi dovedeste clar: in toti acesti ani, primaria a acumulat 187 miliarde de lei vechi datorii. E o cifra imensa pentru o localitate cu doar 7000 de locuitori. O primarie serioasa trebuie sa-si plateasca datoriile, ca la urma urmei primarii in exercitiu nu sunt absolviti de Lege, ca sa-si permita servicii „gratuite”! Ma bucur ca cetatenii inteleg greutatile cu care ne confruntam si ii rog sa urmareasca constant site-ul, pentru a fi la curent cu situatia comunei, a lor. Din pacate, banii acestia reprezinta datorii, adica comuna a „beneficiat” de anumite servicii, iar contravaloarea acestora nu a fost platita, deci nu ai ce sa recuperezi. Proportia dintre asa zisele servicii si contravaloare e inversa, intru cat avem de platit 187 de miliarde, dar pe strazi nu s-a vazut nicio schimbare. Mai grav este ca nu putem avea investitii mari in comuna, pana cand nu va fi achitata toata datoria. Prin urmare nu putem avea nici locuri de munca, nici canalizare, gradinita, scoala. In timp le vom rezolva pe toate.

 59. Domnule primar, cred ca s-a strecurat o greseala in declaratiile de avere si interese ale consilierilor locali. Domnul Cristea Romeo si-a facut vila de locuit de 350mp , auto Chevrolet si 4500 mp teren cat a stat la primarie, din salariul de viceprimar pe care l-a avut de 700 lei pe luna?
  I-ati incurcat declaratia de interese cu aceea a lui Arapache, cred.
  Va rugam sa nu ne induceti in eroare si sa revizuiti documentele publicate.

  1. Domnule Mitica,
   Declaratiile de avere si interese au fost completate de catre consilierii locali cu mare atentie si simt de raspundere. Documentele de pe site au fost revizuite inainte de a fi publicate. Daca va simtiti indus in eroare, nu e din vina noastra!

 60. Buna ziua,
  Anul trecut primaria a stropit importiva tantarilor. Se planuieste ceva asemanator anul acesta? Sunt foarte foarte multi.

  Multumesc.

 61. Proiectul de reabilitare si modernizare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare valoreaza aproximativ cat a subtilizat ilie al nostru. Domnule primar, ar fi interesant de stiut de ce nu o fi facut vechea conducere canalizarea cu banii de la bugetul local pe care i-a cheltuit aiurea. Din datele pe care ni l-ati expus rezulta o datorie a comunei aproximativ egala cu aceea a realizarii canalizarii. Poate ne lamuriti si pe noi de ce nu a fost posibil acest lucru. Multumesc!

  1. V-ati raspuns singur la intrebare: pentru ca i-a cheltuit anapoda. Prioritatile fostului au fost interesele personale, nu comunale. Canalizarea a fost intotdeauna inamicul mizeriilor si probabil de aceea i-a fost frica fostei conduceri, pentru ca ei erau si vor ramane niste mizerii pentru aceasta comuna.

 62. Buna ziua as dori sa stiu daca se poate face un teren sintetic pentru ca copilul meu se duce la jilava sa se joace fotbal si nu se stie ce se poate intampla cu el….si ne-am dori si noi un teren sintetic la noi in comuna sa ne stim copii in siguranta

  1. Are dreptate domnul Marius , am dorii si noi un sintetic in comuna noastra pentru a ne stii copiii in sigurata.
   Toate comunele invecinate cu noi au un asemenea teren sintetic unde copiii pot juca fotbal , marea lor placere. Si in plus de asta la jilava nu mai pot sa imi trimit copilul aflandu-se in pericol stiind k acolo locuiesc multi tigani si de frica sa nu imi vina acasa batut mai bine se joaca in fata blocului , unde nici aici nu prea are voie de vecini k face galacie spunandu-i sa duca pe stadionul de la sosea unde acolo nu-l lasa Nea’ Ion.. presedintele clubului 🙁

 63. Ieri am cotizat in buzunarele preotimii cate 500000 lei pentru o coliva si pe urma ne plangem intre noi ca ne jecmaneste popa. La biserica nu cartim. Nu avem voie. Matusa mea care locuieste in alta localitate a venit sa faca parastas bunicilor mei care erau din comuna si sunt inmormantati in cimitirul de aici, unde locuim toate celelalte rude. Cand a dat sa plateasca 150 000 pentru coliva spunand ca asa este in comuna ei, preotul Stroe nu a vrut decat 500 000 , spunandu-i sa mearga acolo daca este mai ieftin.
  Cu tot respectul va intreb domnule primar, vi se pare normal? Dv ca autoritate locala de ce nu rezolvati ca aceasta taxa sa fie mai mica?

 64. Domnule primar, daca ii vine vreo idee preotului paroh si vrea sa faca clopotnita din banii stransi ieri din colivi, ati fi dv de acord ca eventuala diferenta de 50 milioane pana la suma de 350 milioane cat costa clopotnita, sa fie din partea primariei? Va rugam sa o faceti pentru noi daca va fi cazul, bineinteles.

  1. Cine spune ca oamenii comunei au finantat biserica platind cate
   500 000 lei pentru coliva? I-au finantat pe preotI personal, se stie. Pentru Biserica alta data, alta runda de cerseli

  1. Ca am inlocuit lumanarea cu lanterna am inteles, prea mult fum: desi…. la scara eternitatii ce mai conta! Dar ca vom fi nevoiti sa inlocuim coliva cu savarina pentru….. o taxa mai mica, chiar nu cred ca e cazul. Trebuie sa fie alta solutie. Dv ce spuneti domnule primar, cred ca tot la realizari ati adauga

 65. Buna ziua,
  Ati spus ca inceand cu luna martie odata cu curatenia de primavara veti rezolva si problema cainilor vagabonzi din spatele blocurilor.Copilul meu era sa fie muscat de unul dintre acesti caini (pe langa statia de epurare ), consilierul dvs dl marian hraneste acesti caini si ii protejeaza. Avand in vedere ca si dvs.sunteti parinte inainte de toate ce ar trebui sa facem? Suntem la sfarsitul lunii iunie si nu s-a intamplat nimic? Afara este destul de cald si sunt foarte periculosi. Ma intreb oare veti rezolva aceasta problema?

 66. Despre canalizare ce se mai aude domnule primar? se mai face? a inghetat la nivel de proiect? S-a vazut ca v-a cam dat bataie de cap ploaia de duminica la nivelul comunei. Multe gospodarii inundate nu poate fi motiv de bucurie pentru noi dar nici pentru dv. , sper. Asteptam sa rezolvati odata aceasta problema!
  Cu tot respectul!

 67. Domnule primar, ma numar printre cei cu gospodariile inundate in urma ploii abundente de zilele trecute. Oare cat va trebui sa mai visez la canalizarea asta promisa de zeci de ani?

  Multumesc!

 68. Draga domnule primar,

  Va felicit pentru deschiderea pe care o aveti fata de noi; este ceva nou si de neconceput in trecut. Va multumesc in numele familiei mele si chiar a vecinilor mei ca ne dati posibilitatea sa ne lamurim in legatura cu problemele care ne framanta! Va inteleg ingrijorarile in legatura cu problemele comunitatii si apreciez rabdarea cu care incercati sa ne lamuriti pe fiecare dintre noi. Nu am intrebari si va asigur de toata consideratia mea.
  VA MULTUMESC MULT!

  P.S. Cu rugamintea sa-mi scuzati formula de adresabilitate din titlu!

  1. Victor,
   Iti multumesc pentru apreciere si tin sa mentionez ca imi place formula de adresabilitate din titlu.

   O seara cat mai placuta!

 69. Cu respectele de rigoare, am mai lasat si un mesaj pe situl primariei dar astept sa fie aprobat asa ca va scriu direct aici. Mama mea locuieste pe strada Ion Barbu si m-a telefonat saptamana trecuta cand au fost inundatiile din cauza ploii neintrerupte. Din pacate este bolnava si nu se poate deplasa la primarie pentru o audienta asa ca m-a rugat pe mine sa iau legatura cu dvs. Nu cunosc numarul blocului ca s-a mai schimbat de-a lungul timpului dar stiu ca in copilaria mea erau probleme mari cu canalizarea si cand ploua se inunda toata strada asa cum s-a intamplat si de data aceasta si sa nu uitam de mirosul insuportabil. Retin ca tatal meu desfunda mereu canalul ca se aruncau fel si fel de gunoaie si uneori refula ori in subsol ori chiar pe strada. Acum un an am dat anunt ca vindem apartamentul si din 5-6 persoane cate m-au contactat, fiecare a intrebat de canalizare daca e reabilitata, daca sunt probleme. N-as fi putut sa le spun ca totul e ok ca apoi sa descopere ca e un dezastru. E problema destul de veche cu canalizarea si uitati ca avem toti de suferit din cauza asta. Locatarii se chinuie, noi nu putem sa vindem apartamentul … In mandatul dvs. preconizati ca veti indrepta canalizarea? Am tot sperat in toti anii acestia ca se va schimba ceva si inca sper. Va multumesc.

  1. D-le Apostol,
   Aveti mare dreptate, lipsa canalizarii ne pricinuieste multe probleme, majore chiar, asa cum s-a intamplat la inceputul lunii cand, in urma ploii abundente, strazi intregi au fost inundate.
   Sistemul partial de canalizare, cel de la blocuri, efectuat inainte de `89, nu a beneficiat de nicio reabilitare de-a lungul anilor, sub vechea conducere.
   Iarna trecuta in schimb, s-au efectuat lucrari ample de reabilitare
   a sistemului de canalizare de la blocuri, inclusiv pe strada Ion Barbu.
   Din pacate, problemele canalizarii si nu numai, au fost ignorate cu desavarsire de fosta conducere, preferandu-se inundatia, mirosul urat si refularea apelor uzate, in schimbul civilizatiei!!!
   Canalizarea reprezinta si ea, alaturi de altele, unul dintre cele mai importante obiective pe care mi le-am propus si vi le-am promis, si va asigur ca se va realiza in curand, astfel incat, problemele pricinuite de lipsa ei sa fie date uitarii.
   Pentru a fi la curent cu ceea ce s-a intreprins pana in prezent in privinta canalizarii, va rog sa vizualizati Proiectul depus, la inceputul acestui an, la POSMediu, in vederea finantarii, pe site-ul primariei: http://primaria1decembrie.ro/primarul/proiecte-si-prioritati/canalizarea/
   Sa aveti o seara minunata!

 70. Domnule primar
  Va rugam sa urgentati efectuarea canalizarii ca de ani de zile nu ne- a fost decat promisa! Ati numit-o punctul forte al acestui mandat si acum..? Fara sa starnesc discutii contradictorii si reactii, nici nu vreau sa concep ca veti calca pe urmele fostului primar la capitolul promisiuni. Pana acum ati dovedit contrariul, si nu pot decat sa va felicit. Dar mai sunt atat de multe de facut…. Ca localitate situata in buza capitalei, comuna asta ar fi trebuit sa arate ca o bijuterie, dar din pacate….mai e mult pana departe.
  Cu mult respect!

  1. Draga Nora,

   Iti inteleg nerabdarea, si te asigur ca lucrarile pentru canalizare vor incepe cu certitudine de anul viitor, intrucat dosarul a fost depus in vederea finantarii abia iarna trecuta, mai precis in luna februarie a acestui an, asa cum rezulta din Proiectul publicat pe site. Va trebui doar sa parcurga, evident, niste etape.
   Sunt intrutotul de acord cu faptul ca localitatea noastra ar fi trebuit sa arate altfel, cel putin asa ar fi fost normal dupa masura datoriilor lasate de fosta conducere si pe care le platim noi acuma; dar…..” bucurosi le-om duce toate….” vorba…. poetului.

   Seara placuta!

 71. buna ziua am si eu o problema …. in blocul pk 20 str. ioan antonescu spatiul din spatele blocului este ingradit de anumiti locatari de la parter care au ocupat si tin sub lacat uscatoria,usa de acces din spatele blocului inclusiv accesul la subsol (pt ca este improvizata o magazie) intrebarea ar fii toate acestea nu sunt de uz comun?pt ca in cotractul casei care eu il detin scrie clar cota parte din spatiul comun

  1. Problema uscatoriei se poate rezolva numai prin Asociatia de Proprietari. Fiind vorba despre o cota indiviza, Primaria nu are competenta in aceasta zona. Pentru spatiul din jurul blocului, care reprezinta domeniu public, Primaria va verifica si va lua masuri.
   Va multumesc!

 72. Buna ziua
  Pe str.Rasaritului sa-u facut gropile pentru montarea stilpilor de curent.Aveti cumva ideie cind vor baga si stilpii ca de 5luni stau asa?Peste citeva luni vor incepe ploile si va veni si zapada reabilitarea strazii se va face?
  Multumiri

  1. Dupa cum observati, str. Rasaritului este in atentia noastra. Se introduce conducta de apa, balastru, se pietruieste, se pregateste pentru iarna si pentru lucrarea de canalizare de la anul. Intrucat anumiti proprietari nu au binevoit sa se prezinte la Primarie pentru retragerea prevazuta in Planul Urbanistic General, nu reusim sa extindem si reteaua electrica, cu toate ca stalpii au fost achizitionati. O varianta de rezerva ar reprezenta exproprierea, care dureaza. O alta varianta ar fi sa purtati discutii cu vecinii, pe care sa-i indemnati sa se prezinte la Primarie.
   Va multumesc!

 73. Buna ziua,

  Si eu am o problema privind ocuparea spatiului din spatele blocului cu tot felul de improvizatii gen cazemate, gen „tiganie”, precum si mai si extinderea vecinului de la parterul blocului cu toata partea care tine jumatate din bloc, cu extinderi, gen constructii camere, termopane, daramarea peretilor de rezistenta, fara a avea nici o autorizatie in acest sens.Avand in vedere ca inca nu sunt formate asociatiile de proprietari, am rugamintea sa luati in consideratie aceste aspecte, care intra in incidenta d-voastra ca si primarie, sa verificati si sa amendati (Lg.50/1991-art.26), asa mai strangeti si ceva fonduri :).Ati venit anu trecut personal, cand erati in campanie si ati vazut aceste „cazemate”.Am rugamintea sa luati toate masurile, pentru aceste extinderi ilegale, care pe noi ceilalti locuitori ne deranjeaza.Nu suntem de acord cu aceste extinderi la parterul blocului, considerand ca este un abuz, nu este proprietatea respectivului, nu achita dari pentru acest spatiu foarte mare.Persoana respectiva nu are certificat de urbanism, proiect realizat de proiectant autorizat, pentru aprobarea din cadrul primariei, pentru o asemenea extindere.
  Pentru orice eventualitate in cazul in care doriti adresa, va stau la dispozitie.
  Oricum am de gand sa ma adresez tuturor institutiilor abilitate in acest sens, pentru a se remedia nemultumirea noastra.Cine doreste sa ingradeasca spatiul comun, mai bine sa isi cumpere casa cu teren, daca nu le mai convine si nu le mai ajunge spatiul de la bloc.
  Cu multumiri si cu speranta ca se va remedia cat mai curand,

  1. Va rog sa-mi indicati adresa precisa si numele locatarilor in cauza. Primaria va verifica si va aplica legea 50 daca este cazul.
   Va multumesc!

   1. Adresa este : Str.Grigore Moisil, Bl.PK.11, Sc.3 – in spatele blocului puteti venii va rog sa vedeti despre ce este vorba -extinderea proprietarului care sta la parterul blocului, daramarea peretilor de rezistenta, si inca 2 atasamente construite gen magazii de alti propietari, si puteti verifica daca este conform legislatiei.Multumesc.

   2. Buna seara,

    Am tot incercat sa va scriu, dar din cate am observat ca nu se mai publica cele relatate de mine.V-am dat adresa si nu ati verificat nimic, v-am si scris cu numar de inregistrare si nu s-a luat nici o atitudine de 5 luni de zile.
    Revin la d-voastra cu rugamintea ca aceste existinderi ilegale si abuzive de ani de zile, de la parterul din spatele blocului, daca este adeverat asa cum mi-ati comunicat la intrevederea avuta in luna noiembrie 2013 nu exista aprobari, etc., sa fie daramate, precum si daramarea peretului de rezistenta, sa fie refacut.Vecinul respectiv isi mentine opinia zicand ca are acte pe aceste teren integral si abrobari de extinderi, un simt al proprietatii inascut !
    Multumesc!

   3. Buna seara,

    Am depus cerere pentru obtinerea infiintarii de Asociatia de locatari la Primarie, am primit raspunsul d-voastra, dupa care m-am prezentat la Judecatoria Cornetu cu aceasta.M-am intampinat de faptul ca imi trebuiesc multe acte de depus, precum si costuri aferente.Ati promis ca avem tot sprijinul primariei, dar eu una m-am intampinat de 5 luni de zile numai de dezinformatii din partea angajatilor primariei de cand am inceput sa las acte cu nr de inregistrare, sa am dovezi. Cine suporta aceste costuri?Mi se tot zice ca trebuie refacut tabelul cu semnaturile locatarilor, mentionez ca a fost depus la primarie de 3 ori in decursul unui an de zile si deja mi se pare ca este bataie de joc.Am descoperit prin biblioraftele d-nei secretare toate tabelele cu semnaturile locatarilor, care cu cateva luni inainte tot mentiona ca nu are nici un asemenea tabel.Ce pot zice ?Ca aveti oameni angajati incompetenti care nu isi dau interesul sa ajute si sa incurajeze infiintarea asociatiei de locatari! M-am zbatut sa fac toate demersurile pentru ca m-ati incurajat ca suntem conditionati sa putem beneficia de anveloparea blocului. Acum as dori ca aceasta d-na care mi-a tot pus rabdarea la incercare de mai bine de un an de zile cat si faptul ca am pierdut timp, sa vina sa adune dansa semnaturi daca imi cere acest tabel de atatea ori, si aici s-a oprit totul de fiecare data, daca tot dezinformeaza oamenii !!!Totodata sa faca si drumurile la judecatoria Cornetu, sa vada cum este, nu sa zica ca ea nu are nici un act de la blocul respectiv, fara macar sa aibe bunavointa sa caute prin actele aruncate p-acolo! Mie cine imi suporta rabdarea , drumurile , costurile ????Cand totul se putea termina cu usurinta daca ar fi existat comunicare, promptitudine, eficienta din partea d-nei???Eu pot zice ca am incercat, de mai bine de un an de zile, Primaria ce a facut pentru noi in acest sens?! Am inteles ca prin aceste oprelisti nu doriti sa ajutati si punct! Daca doreati faceati ceva in acest sens….acum las la atitudinea d-voastra, sa luati masuri, sa faceti ceva.
    Multumesc.

 74. Buna ziua ! As dori sa va aduca la cunostinta,pe aceasta cale, urmatoarele evenimente : ieri,sambata,3 august 2013,imi plimbam ca de obicei cateii pe strada artistilor. A trecut pe langa mine,ca in numeroase alte dati,o masina plina pana la refuz cu deseuri si resturi menajere.sa va spun care era scopul si destinatia ?! inutil ! insa am sesizat asta la 112 ! s-a prezentat intr-un tarziu un echipaj de la politia magurele.mi-au spus sa cobor si apoi mi-au relatat ca au colindat intregul perimetru intre darasti si drumul national 5 si nu au intalnit nicio masina care sa depoziteze gunoi .stiti cu ce m-am ales ?! cu un avertisment si cu promisiunea ca daca ii mai deranjez si nu se gasesc contravenientii am s aprimesc amenda ! in acest caz eu cum procedez ? fac poze si le pun la panoul politiei si al primariei cu cei care arunca gunoiul si ceea ce vidanjeaza de prin haznalele comunei ? sun la un post de tv si le furnizez materialul respectiv ? vina mea e doar ca am vrut sa fiu un bun cetatean si sa feresc comuna de aruncarea pe spatiul ei a multor gunoaie ! pot alatura ,daca doriti ,procesul verbal intocmit de politia magurele,il am !

 75. Pai cum domn primar va laudati ca ati finalizat trotuarul drept pe soseaua giurgiului,cand el nu este drept pentru ca nu ati fost capabil sa il faceti drept in dreptul a 2 chioscari,va tinut piept 2 chioscari,asta este,atat puteti,si unul dintre ei a acaparat si peticul ala de trotuar din dreptul sau cu masuta si alte prostii,traficul in acea zona fiind aprope imposibil in conditii decente,si cum sustineti ca ati definitivat trotuarul cand acesta este executat sa zicem 2/3 din cat era ca si lungime,asta sa nu mai punem la socoteala faptul ca sa demontat o suprafata si sa reconstruit nici macar 1/4,latimea si lungimea fiind drastic reduse,asta chemati dumneavoastra realizare demna de laudat,am ajuns vai mama noastra.
  Oare cat credeti ca suntem de prosti,om fi multi prosti dar nu toti si nu in asa hal incat sa ne „scuipati in ochi” in asa hal.

  1. Domnule Visan Dragos,

   Eu nu ma laud, ca domeniul public nu e mosia mea, ci sunt transparent cu cetatenii, aratandu-le in ce proiecte le sunt investiti banii.
   Daca Domnia Voastra are impresia ca este deasupra inginerilor si arhitectilor, atunci va invit sa parchetati intregul trotuar, sa ne aratati si noua cat este de stramb; suntem deschisi dialogului si colaborarii cu cetatenii. Adaug si faptul ca d-l Ghencea este proprietar pe spatiul strabatut de traiectoria trotuarului, si nici CNADNR-ul nu a expropriat zona, de aceea am fost nevoiti sa ocolim magazinul dumnealui. De aici trag concluzia ca sunteti si deasupra legii, daca sunteti de parere ca ar fi trebuit sa demolam abuziv o constructie. O idee ar fi fost sa-l facem suspendat, sa fim si noi ca altii, fara picioare pe pamant. Cat despre dimensiunile trotuarului, tin sa va aduc la cunostinta noutatile: CNADNR va largi soseaua! Cum stiti, Primaria are control asupra spatiului public din dreptul blocurilor, spatiu care s-a diminuat o data cu decizia CNADNR. Spatiul din dreptul curtilor a intrat in posesia Ministerului Transporturilor, tot datorita proiectului CNADNR. Rezultatul este un trotuar frumos amenajat si practic, impreuna cu spatiile toaletate din dreptul blocurilor. Eu asta numesc o realizare, din moment ce pana acum cateva luni cetatenii circulau prin gropi si pe sosea. In urma cu ceva timp, aduceati la cunostinta ca nu exista trotuar, iar acum il gasiti cu multe defecte. Dvs. sunteti de rea-credinta, pentru ca respectul pe care il port oamenilor nu se masoara in latimea trotuarului. Eu ma zbat in nevoi, datorii lasate de vechea conducere, si execut lucrari de stricta necesitate. Va rog sa tineti cont si de faptul ca eu nu etichetez oamenii, dar ii las sa se supuna introspectiilor, asa cum o face Domnia Voastra … “Oare cat credeti ca suntem de prosti?”

  2. dragos, daca primarul punea 2 la primarie, câte 2 la cei doi chioscari.si 2 la popa, uite cum adunate mai facea inca un trotuar. Nasol sa nu ai loc pe trotuar…..nu-i asa? hâc, totuar ingust si scurt, garduri joase, hâc,
   blocuri cu trei etaje si sosea prea lunga- nu se potriveste, hâc, neicusorule, noi cu cine mai votam?????

 76. Cum in zilele noastre familiile tinere cu copii(cum suntei si dvs)sunt acaparati de munca mai tot timpul zilei,in localitate se simte lipsa unui after school,in Bucuresti de ex. in mai toate scolile s-au infintat astfel de activitate sustinuta partial si de parinti prin contributii banesti.
  Dece dumneavoastra nu intreprindeti un demers in acest sens,suntem foarte multe familii car suntem nevoite ca unul din parinti sa renun te la un servici tocmai datorita faptului ca nu avem cu cine sa lasam copii,asta nu face decat sa aduca un aport la saracirea localitatii nicidecum la o dezvoltare,nu ma refer la o activitate a unei societati comerciale private caci asta insemna costuri elevate pe care nu toti ni-le permitem,dar in bucuresti exista astfel de programe dupa scola dar in incinta ei unde pretul este intre 200 si 400 ron/luna in functie da masa de prinz sau ce alte activitati mai intreprind copii.
  Credeti ca ne puteti ajuta pe noi cei nevoiasi in aceasta problema,pentru ca vad ca directoratul scolii nu a propus nimic in acest sens iar daca noi parinti facem o astfel de propunere riscam sa fim ridiculizati cum am mai fost si cu alte ocazii.
  Practic se aduna bani sa se plateasca salariul unui profesor/invatator care sa stea cu ei dupa orele de curs pina la orele 17-18 sa zicem.
  O alta problema cu care noi parinti ne confruntam ar fi lipsa unui club sportiv cu mai multe sporturi,stiu ca exista echipa,antrenor si baza logistica pentru fotbal dar sa imi fie iertat nu toti copii au aptitudini pentru fotbal,ar trebuii largita gama de sporturi care se pot practica de catre copii localitatii,o sala de sport in adevaratul sens al cuvantului ar fi mai mult decat bine venita,ce sa mai zice de un bazin de inot ca ar fi mana cereasca,stiu ca pentru asa ceva nu sunt fonduri si nici in urmatori 10 ani nu vor fi,dar cu atragerea unui privat in parteneriat se poate face chiar si un bazin de inot,stiti cum se zice,trebuie sa ne uitam la viitor iar viitorul sunt copii,cu cat ei vor fi mai bine crescuti cu atat aceasta localitate va avea oameni mai de calitate,bineinteles asta in cazul in care intredevar intereseaza pe cineva.

 77. Buna ziua,

  Pentru a putea vinde suveniruri in spatiul public, trebuie platita o taxa la primarie? Ma refer mai exact la un spatiu public ocupat de mici dimensiuni, 1mp, ce consta intr-o masuta pe care am la vanzare suveniruri. Deasemenea, cat este prezumtibila taxa ce trebuie platita?

  Multumesc.

 78. Buna ziua,

  Locuiesc in str. Campului si de cateva zile, becul de iluminat public, s-a
  ars. Nu stiu cui sa ma adresez pentru aceasta problema, pentru a-l inlocui.

  Multumesc,

 79. Buna ziua domnule primar,

  Va rog sa ne spuneti cateva cuvinte privind implicare primariei in complexul rezidential Green City care face parte din comuna 1 Decembrie si ai carui locuitori platesc taxele catre primarie la fel ca si ceilalti cetateni ai comunei.

  Mai precis:
  – situatia juridica privind furnizarea apei curente si a serviciului de canalizare
  – situatia juridica a drumului de acces și a străzilor din complex – în momentul de fațădezvoltatorul nu mai permite accesul locatarilor pe la poarta A doar pe la B. Exista un drum de tara pe sub pod, poarta C. Multi locatari au drept de servitute doar prin acest drum C, impracticabil. Acesta este un drum public?

  Exista intentia primariei de a administra si aceasta particica din 1 Decembrie? Iluminat public, curatenie preluare utilitate ”apa si canal” etc?

  Multumesc

  1. Domnule Mihai,

   Statia de furnizare a apei, statia de epurare, reteaua de iluminat, cat si drumurile din complex, sunt in proprietatea privata a dezvoltatorului imobiliar. Primaria administreaza doar domeniul public si nu are competenta in cel privat.
   Intentia exista, da, dar Primaria poate administra toate aceste instalatii numai daca dezvoltatorul le va preda cu titlu gratuit.

   Seara placuta!

 80. Buna ziua Domnule Primar,

  Vazand ca majoritatea intrebarilor au primit un raspuns sunt increzator ca-mi veti raspunde si mie la urmatoarea intrebare:
  Aveti in plan sa trasati un drum pana in primavara lui 2014, sau de a baga o lama pe Strada 12? – acesta este numele strazii pe care l-am gasit in proiectul de reabilitare-modernizare (https://primaria1decembrie.ro/kontent/uploads/2013/06/proiect-reabilitare-modernizare-sistem-alimentare-apa-canalizare-2.pdf – numele strazii apare la pagina 4)
  Am un teren pe acea strada si vreau ca din primavara sa initiez demersul actelor si sa incep construirea gardului si a casei. Teama mea in acest moment este sa fac gardul pe viitorul drum ce va trece prin fata terenului meu, si care practic imi va lua 2-3m din lungimea terenului, pentru ca apoi sa fiu nevoit sa mut/daram gardul + facilitatea unui drum practicabil.

  Va multumesc!

  1. Buna ziua,
   Am inceput de cateva luni curatarea, nivelarea si pietruirea strazilor neasfaltate, iar in decursul anului 2014 le vom finaliza pe toate, inclusiv strada mentionata.
   O zi buna!

 81. Domnule primar ,eu am doi copii de 3 respectiv 5 anisori si atat eu cat si tatal lor lucram.Cea mai mare problema a noastra este ca nu avem cu cine lasa copii pe parcursul zilei ,ne rugam de vecine sa ne ajute.Am dori foarte mult sa stim daca este vreo sansa ca anul acesta sa se deschida gradinita cu program prelungit pe care ne-ati promis-o in timpul campaniei electorale.va multumesc.

 82. Buna ziua,
  Locuiesc in comuna 1 Decembrie , cartierul Green City. Doresc sa sugerez d-nului primar oportunitatea amenajarii unui trotuar pentru pietoni incepand cu intersectia Sos Giurgiului cu Copaceni pana in sensul giratoriu de la intrarea B in Green City. Exista foarte multe persoane (menajere, bone, mesteri , etc) ce lucreaza in cartierul GC si sunt nevoiti sa se deplaseze pe marginea soselei de la intersectia cu Copaceni si pana in GC. Avand in vedere divergentele actuale cu Dezvoltatorul privind accesul in GC prin poarta A sau poarta C (capat 471) , pana la solutionarea acestora pe cale amiabila sau juridica, va rog a lua in considerare posibilitatea amenajarii acestui trotuar pentru copiii ce merg la scoala , respectiv restul pietonilor .

  Multumesc,

 83. Domnule primar, va rog din suflet urgentati montarea stilpilor de curent pe strada Rasaritului pentru a intra si noi in rindul oamenilor secolului XXI
  Cu stima

 84. Buna ziua,

  Locuiesc in Comuna 1 Decembrie, Prelungirea Oituz si as avea pentru dumneavoastra trei intrebari:

  1. Care este stadiul proiectului de extindere a retelei de canalizare?
  2. Exista vreun proiect de extindere al retelei de alimentare cu gaz?
  3. I cazul in care nu exista un astfel de proiect, ce se poate face pentru demararea unui astfel de proiect?

  Multumesc.

  1. Buna ziua,
   Documentatia pentru extinderea retelei de canalizare a fost finalizata si este in stadiul de evaluare. Extinderea retelei de alimentare cu gaz este o chestiune privata, de care nu se ocupa primaria. Exista o societate care a castigat licitatia la nivel judetean si care opereaza de ani de zile, acreditata distrigaz. Cu aceasta va trebui sa luati legatura.

   1. Buna ziua,

    Va multumesc mult pentru raspuns insa nu am putut desprinde nicio informatie utila. Puteti da mai multe detalii referitoare la extinderea retelei de canalizare? Cand se va finaliza evaluarea, care sunt urmatorii pasi si care sunt termenele pe care vi le propuneti. Sunt convins ca aceste informatii sunt de interes general si ar fi util pentru toata lumea sa le poata afla.

    Multumesc mult.

 85. D le primar va rog aa ma ajutati am buletinul expirat si ca parintii mei sa ma ajute sa il schimb imi cer bani spunand ca au de platit impozit la primarie si pana nu il platesc nu imi pot face buletinul. Eu lucrez la o scara de bloc si nu am decat 300 lei salariu iar ei imi cer 500lei care chiar nu ii am . Ce pot face va rog sa ma ajutati nu pot sta cu buletinul expirat. Cu stima

 86. Buna ziua!
  Domnule primar vad ca va pasa de noi si de copii nostrii si tocmai de aceea indraznesc sa va aduc in atentie si problema dispensarului din comuna noastra acolo unde ar trebui sa fie exemplu de izvor de sanatate. Incepand cu incaperile care arata mai rau ca un WC public si pana la atitudinea unora dintre medici fata de noi , totul lasa de dorit.

 87. buna seara..am tot incercat si eu sa va contactez am lasat mesaje pe facebook acum las si aici ca sper sa vada cineva!! sapt trecuta la 11 seara niste caini au sarit sa ma muste pe mine si pe copilul meu cand ne intorceam printre blocuri de la dispensar!!!asteptati sa patim si o tragedie cum s-a intamplat in Bucuresti?!!va rog frumos sa faceti ceva ca nu e posibil sa ne fie frica sa iesim din casa!!!!multumesc si cer scuze de deranj

  1. Draga doamna Catrinel, ati incercat sa contactati primaria in ziua de duminica, de aceea nu v-a raspuns nimeni. V-am raspuns si pe Facebook la aceeasi intrebare. Problema cainilor este veche, dar, in sfarsit, in ajutorul nostru a venit Guvernul cu legea 258/2013. Incepand cu aceasta saptamana, primaria va aduna toti cainii vagabonzi de pe strazi. Va multumesc!

   1. Buna ziua,pe strada Pacii sunt in contiuare foarte multi caini!,cum se poate rezolva problema?Sunt foarte agresivi,iar noaptea fac foarte multa galagie. Exista un loc unde sa ai putem duce?, chiar si, sa platim o suma pe luna,ptr ingrijirea lor!

 88. Domnule primar cum e posibil?Pe pagina asta apar lucrurile bune si se ingroapa alea rele. La dispensar mucles, acolo „e de-ai nostri”. Primaria pe fosa blocului si dispensarul ca un wc public langa poze frumoase cu trotuar, hore, flori, parcuri, scoli, dotari, etc, etc,etc……imi aminteste de treaba aia- ” la cap papusa, la cur matusa”!

 89. Buna ziua!
  Domnule primar! Au mai solicitat si alte persoane continuarea trotuarului pana la intrarea in Green si vad ca nu ati dat nici raspuns nici curs. Va rugam sa ne raspundeti daca aveti in plan lucrarea anul acesta, sau cand?
  Cu respect!

  1. Buna ziua,
   Portiunea dintre Liviu Rebreanu si intrarea in Green City face parte din proiectul CNADNR. Va trebui sa asteptati finalizarea lucrarilor care au fost incepute pe DN.

 90. Buna ziua!
  Domnule primar! Au mai solicitat si alte persoane continuarea trotuarului pana la intrarea in Green si vad ca nu ati dat nici raspuns si nici curs. Va rugam sa ne raspundeti daca aveti in plan lucrarea anul acesta, sau cand. Cu respect!

 91. De toate ne- ati mai promis domnule primar. Unii cer si luna de pe cer , cer lucruri care necesita foarte foarte multi bani si pe care intelegem ca nu ii aveti. Nu am vazut dara printre proiectele dumneavoastra sa va propuneti un dispensar civilizat. Era mai urgent decat altele pe care nu imi permit sa le comentez aici , pentru ca ce e facut , e facut si gata. Alt aspect pe care vreau sa vi- l aduc la cunostinta ar fi sa aveti in vedere ca unii mai bogati altii mai saraci , cred ca toti cetatenii din comuna aceasta au dreptul la consultatii si tratament gratuit. Credeti ca este normal sa fim tratati de doctorii nostrii pe sistemul marimii sacosei ? Ai sacosa grea- nu trebuie sa stai la usa la rand ca te- ar putea durea si mainile printre altele. Nu ai sacosa- inseamna ca nu te doare nicaieri si poti veni si maine sau altadata , sau niciodata ca poti zbura definitiv de la medicul de fam.Gutiu. Rezolvati ceva si in problema asta domnule primar pentru ca acestea sunt lucruri pentru care nu trebuie multi bani ca pentru alte proiecte dar sunt cu adevarat importante pentru noi! Dupa ce ca asteptam cu mana intinsa dupa ajutoare si unii dintre noi sunt saraci ca de abia au ce pune pe masa copiilor….mai trebuie sa dam si doctorilor.
  Va multumesc in speranta ca veti raspunde eventual rezolva!

 92. Domnule primar, trotuarul pe partea cealalta adica pe stanga cand se merge spre Giurgiu, cand se va face? Noi il vrem si asa stramt ca celalalt, numai sa fie ca oricum, chiar daca ati facut trotuarul pe o parte soseaua tot arata rau !

  1. Cealalta parte a trotuarului face parte din proiectul CNADNR. Daca i-ar fi revenit primariei aceasta sarcina, ar fi fost demult finalizat. Din pacate, trebuie sa asteptam finalizarea lucrarii inceputa pe DN.

 93. Inca nu ati rezolvat problema gastilor de cartier domnule primar! Pana seara tarziu stau in scara blocului pe strada Ion Antonescu si noi nu ne putem odihni noaptea. Va rugam sa faceti ceva. Nu se mai poate continua asa pentru ca mergem si noi la munca.
  Multumesc!

 94. Domnule primar,Medicii au obligatia sa aibe afisat programul si sa-l respecte? Va rog frumos sa faceti posibil acest lucru. Nu de alta dar sa stim si noi cand ne imbolnavim.
  Multumesc mult!

 95. d-le primar,
  Cate o ora si ceva cat stai la „consultatie” in cabinet inauntru la dr Gutiu ii ajunge unei barfitoare cu mancarici la limba cat pentru un an… Printre altele consultatie si restul barfa. Schimbarea mentalitatii mi se pare ca era intre obiectivele dv. Mai faceti ceva?

 96. As dori sa imi spuneti care este termenul limita de depunere al actelor pentru ajutorul de incazlire pe gaze? mltumesc.poate afisati si dvs pe pagina de Fb actele si aceste date foarte utile.

 97. Buna ziua,
  apreciez eforturile constante ale noului primar si constat imbunatatirea multor servicii de cand a venit noua conducere: transport RATB, vidanja, trotuare etc.
  Totusi ce se intampla cu strada SPERANTEI? De cinci ani asteptam instalarea iluminatului public si casnic. este periculos noaptea pe stada, au loc hotii frecvente la protectia intunericului, iar cei care si-au construit locuinte aici sunt lipsiti de curent electric.
  Va rog mult, ce se poate face? In vara se incepuse pregatirea ptr montarea stalpilor, prin saparea gropilor. Acum acele gropi, refacute a doua oara, au fost lasate in paragina.
  In speranta unui trai civilizat cat mai curand, demn de secolul 21,
  Iuliana Dumitriu

  1. Stimata doamna,
   Situatia de pe strada Sperantei este momentan „inghetata”, intrucat exista litigii intre Comaico, locatari si primarie, iar eu nu pot sa efectuez nicio lucrare pana nu se solutioneaza problema.
   Seara placuta!

   1. Va multumesc pentru raspuns. Care sunt termenele acestor litigii si cate litigii sunt? Cand putem ‘spera’ la dezghetarea situatiei? Multumesc

 98. Pe str.Rasaritului am observat ca s-au mutat stilpii de electricitate care erau montati dezordonat.Va rog sa-mi spuneti daca se va si continua montarea stilpilor in gropile deja facute?
  Multumiri

 99. Buna ziua

  Vreau sa va aduc la cunostiinta ca pe strada Liviu Rebreanu de doi ani nu merge iluminatul public.Poate aveti in vedere si aceasta situatie.

 100. Complimente si multumiri pentru mult asteptatul iluminat al parcurilor din spatele blocurilor de la sosea,eu personal va multumesc,arata foarte bine,sa speram ca vor fi intretinute cum se cuvine.
  Ce este facut bine trebuie laudat,ce nu penalizat,asta este un caz fericit.
  Ma declar multumit.

 101. Buna ziua Domn Primar sunt multumit de ce ati facut pana acum dar mai este ceva foarte important care nu se da importanta, ganditiva ca mai sunt si echipe de fotbal in comuna care sunt lasate balta,avem niste antrenori de tot rasu nau copii rezultate de nici o culoare.Ati promis echipamente.Poate pe viitor si un sintetic pentru antrenamente ca iarna copii fac ori pe strada antrenament ori pe camp la elif.

 102. Frumoasa petrecere, dar cam scurta! Poate mai faceti si in alte zile, de 1 Iunie, 15 august, Martisor, poate va fi si un festivalul Verii, dar sa tina o saptamana.
  Si ca sa va trag de maneca, astept canalizarea la case. Poate in anul 2014 reusiti sa o puneti in practica, deoarece e greu cu vidanjarea, mai ales ca trebuie si o statie de epurare. Langa Arges se poate face?
  Si poate imi deblocati accesul pe facebook pe pagina primariei caci nu am injurat, ci doar mi-am spus o opinie.
  Apropo, si cu cainii vagabonzi trebuie rezolvata intr-un fel anume problema. Puse camere de luat vederi ca sa vedem cine aduce cainii noaptea pe la blocuri.
  P.S.: La urmatoarele petreceri speram sa fie mai multa muzica pop.
  O critica e constructiva, nu un atac la persoana! Te ajuta sa evoluezi, pacat ca administratorul paginii de pe facebook nu intelege acest lucru!

 103. Revenire:
  Pentru la anul va doresc sa terminati trotuarul de pe partea cealalta a soselei Giurgiului si sa il continuati pe cel actual, cel putin pana la Mega Image. Va trag de maneca pentru ca imi doresc o comuna de care sa fiu mandra, sa fie cea mai frumoasa comuna din Romania, idei avem, iniativa exista, cu banii stam cam prost, dar nu-i nimic, Dumnezeu le va aranja pe toate!

 104. pentru inceput tin sa va felicit pentru transparenta , si sa va intreb cate ceva despre marile proiecte de investitii preconizate in comuna , spre exemplu reabilitarea portului , constructia canalului dunare – arges , sau includerea acestora in programul de investitii si lucrari la recenta vizita a Chinei in Romania
  Va multumesc

  1. Vise, taica, vise! Nu sunt de parere ca construirea canalului Dunare – Arges tine de primaria 1 Decembrie, dar ar fi frumos daca s-ar realiza, dar din pacate, in tara noastra, lucrurile se misca cu viteza melcului. Poate am omorat pe cineva prea devreme. Pana acum, canalul ar fi fost realizat. De fapt albia canalului este deja realizata, mai avem nevoie doar de un debit mare de apa, crearea unui port. Pe un site exista si un plan al unui Water parc creat de Bucsanu. De unde bani? Mai se promisese si un aeroport in Adunatii Copaceni, dar acest proiect a murit din fasa.

 105. deasemenea , care este graficul executiei lucrarilor de canalizare prelungirea strazii 8 martie , respectiv termenul estimat pentru asfaltarea acesteia
  multumesc

 106. totodata , va urez sarbatori fericite , la multi ani , sa fiti sanatos si sa continuati schimbarea radicala a acestei comune , la fel cum ati facut-o pana acum , sunt unul din cei care v-au votat si ma bucur ca sunteti primarul nostru

 107. Stimate Domnule Primar Petre Gheorghe,
  Acum la sfarsit de an 2013, in numele Consiliului de Administratie a scolii din comuna 1 Decembrie, in numele parintilor, vreau sa va urez sanatate si noroc in realizarea tuturor proiectelor pe care vi le-ati propus pentru comuna noastra, in 2014, impreuna cu un sincer LA MULTI ANI !

 108. Buna seara , am si eu o intrebare in privinta cu sondajul „Carrefour in piata Alba Iulia” : Se va pune in practica ? Daca da cand ? Ne-ar fi foarte folositor un magazin cu o gama mai mare de produse proaspete si preturi accesibile pentru fiecare cetatean .

 109. Buna ziua d-nule Primar!
  Dupa cate se stie pe dvs. va preocupa respectarea drepturilor cetatenilor, linistea si ordinea publica. Vreau sa va aduc la cunostiinta ca in spatele blocului PK3, din strada Artistilor, unde s-a inceput construirea unui parc inca din vara anului 2012, zi de zi, un grup numeros de „tineri” si nu numai, bat mingea fara sa tina seama ca lovesc peretii, usile si geamurile locatarilor blocurilor din jurul „terenului” de fotbal improvizat. Au un limbaj violent, cu injurii si amenintari la adresa celor care au indrazneala sa le faca observatie. In plus, isi fac nevoile pe la coltul blocului sau chiar in scara blocului. Mentionez ca am schimbat usile de acces in bloc cu usa termopan si deja au fost avariate datorita loviturilor puternice cu mingea. Va rugam sa rezolvati problema pentru a reda locatarilor linistea si siguranta in locuintele proprii.
  Va multumesc anticipat!

 110. Buna ziua,
  Mai intai multumiri pt linia RATB. E un lucru fff bun.
  Acum intrebare: nu se poate face nimic pentru mizeria de-a lungul DN, in special catre Jilava? Unele din terenurile de acolo au depozitate mormane de gunoi, nu pot fi amendati proprietarii? iar pe terenurile publice respectiv de-a lungul drumului nu se poate stabili cu firma de salubritate sa le adune de 2-3 ori pe luna? Nu cred ca ar fi f costisitor si ar da o imagine f buna … inclusiv administratorilor localitatii ..
  Merci,
  Andrei

 111. Domnule Primar, oare va veni vremea cand noi, locuitorii strazilor de dupa intersectia cu drumul 401D vom avea contact cu civilizatia. In consecinta am vrea sa stim daca avem in viitorul apropiat vreo sansa sa ni se ilumineze strada, (ma refer in special la Sperantei) intrucat suntem multi locuitori nevoiti sa ne rupem masinile pe un drum rau chiar si pentru carute. Situatia asta nu cred ca este din secolul 21 din moment ce suntem platitori de taxe si impozite, dar iarna dupa ora 16:30 trebuie sa ne facem curaj sa iesim cu lanternele din casa . Multumesc

 112. La multi ani! Stimate domn am deja toate aprobarile de la Enel dar credeti-ma nu i-mi pot pormite sa platesc utilitatile aferente Primariei,va rog respectati-va promisiunile
  Cu respect

 113. Buna ziua,

  sunt 9 ani de cand am plecat in strainatate si vroiam sa stiu daca este posibil sa fac cartea de identitate in comuna 1 Decembrie? Sau se face tot in comuna JILAVA? Pot sa o fac si cu 3 luni inainte de scadenta? O alta intrebare se poate plati impozitul casei pe internet?

  Va multumesc anticipat.
  Corina

 114. Stimate Domnule Primar Petre Gheorghe,

  Va aduc la cunostinta urmatorul mesaj care a fost trimis si conducerii scolii gimnaziale nr. 1 din comuna 1 Decembrie.

  Va aduc la cunostinta faptul ca la gradinita nr. 1 exista pericol de explozie la centrala termica din cauza faptului ca NU exista un senzor de detectare gaze si oprire automata a lor in caz de scurgeri de gaze de la aceasta centrala, lucru care pune in pericol grav viata tuturor copiilor din aceasta gradinita.
  Va scriu acest email in calitatea pe care o am de parinte de copil de gradinita si de membru in Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale nr. 1 din Comuna 1 Decembrie, in subordinea careia se afla gradinita nr. 1.
  Va rog, pe aceasta cale, sa intreprindeti, cat mai repede posibil, montarea acestui senzor pentru evitarea unor potentiale pericole si punerea in pericol a vietii copiilor nostrii.

  Deasemenea, va rog sa efectuati cercetari vis-à-vis de vechimea acestei centrale termice si scoaterea ei din uz si inlocuirea cu o centrala termica noua, care respecta prevederile legale in vigoare, prevederi care in cazul actualei centrale termice NU sunt respectate.

  Deasemenea, in completare, va rog sa informati, in scris, Consiliul local din comuna noastra, cat si Primaria Comunei 1 Decembrie in speta pe Dl. Primar Petre Gheorghe, pentru montarea acestui senzor de detectare prezenta gaze/scurgeri de gaze, la centrala termica, mai sus amintita, aceasta obligatie, revenindu-i, conform legii, acestei Institutii locale.

  Va multumim.

  Cu deosebit respect,
  Viorel Deciu

 115. Buna dimineata,domnule primar.Va adresez o intrebare,si va rog daca se poate,un raspuns CONCRET(data)Cand se incepe proiectul „anveloparea”blocurilor in comuna 1Decembrie?ex:bl P22..terasa si subsolul sunt sub orice critica..speram ca in 2014 veti duce la capat aceasta promisiune ,neonorata de anul trecut…va multumesc

 116. Domnule Primar, doresc sa va anunt pe aceasta cale, ca pe str. Grigore Moisil, exista o portiune unde sunt case ai caror locuitori platesc impozite si taxe ca si cei de la blocuri. Doar ca acesti locuitori nu beneficiaza de deszapezire iarna sau de curatenie vara. Nu stiu care este criteriul dupa care se executa aceste lucrari, dar vad ca in partea cu blocuri a strazii, se lucreaza de zor. Apreciez faptul ca in aceasta comuna au inceput sa se vada roadele muncii dvs, dar va rog sa tineti cont si de cei care locuiesc la curti pe aceasta strada, mai ales ca, de cand ne-am mutat aici, ne-am amenajat singuri si trotuarele, intelegand astfel sa dam o mana de ajutor celor care muncesc pentru noi.

 117. Domnule Primar, doresc sa va anunt pe aceasta cale, ca pe str. Grigore Moisil, exista o portiune unde sunt case ai caror locuitori platesc impozite si taxe ca si cei de la blocuri. Doar ca acesti locuitori nu beneficiaza de deszapezire iarna sau de curatenie vara. Nu stiu care este criteriul dupa care se executa aceste lucrari, dar vad ca in partea cu blocuri a strazii, se lucreaza de zor. Apreciez faptul ca in aceasta comuna au inceput sa se vada roadele muncii dvs, dar va rog sa tineti cont si de cei care locuiesc la curti pe aceasta strada, mai ales ca, de cand ne-am mutat aici, ne-am amenajat singuri si trotuarele, intelegand astfel sa dam o mana de ajutor celor care muncesc pentru noi. Nu inteleg de ce ati sters intrebarea. Cred ca este o postare pertinenta si nu am jignit pe nimeni. Cu stima.

 118. pe noi ne intereseaza aveloparea bocurilor pt ca ne-am saturat de mucegai in casa si miros urat.Se mai anvelopeaza blocurile ?

 119. Stimate Domnule Primar Petre Gheorghe,

  Vreau sa va multumesc si sa va felicit in numele parintilor din gradinita noastra pentru montajul acelui senzor la centrala termica.
  Deasemenea, multumim pentru sprijin in rezolvarea acestei probleme si Conducerii Scolii din comuna noastra

  Cu stima,

  Viorel Deciu

 120. Stimate Domnule Primar Petre Gheorghe,

  In legatura cu transparenta decizionala la nivel de Primarie, pe care ati invocat-o in mesajul Dvs. din 18.11.2012 de la ora 16:46, va rugam sa faceti cunoscut opiniei publice Hotararea nr. 5/11.02.2014 privind stabilirea taxei de salubrizare pe raza Comunei 1 Decembrie. Deasemenea, va rugam sa postati pe site-ul Primariei noastre si aprobarea (daca exista) acestei hotarari de catre Prefectul Judetului Ilfov.
  Totodata, va rugam sa faceti public daca aceasta hotarare, inainte de a fi emisa, ati adus-o la cunostinta opiniei publice din Comuna 1 Decembrie si discutata si cu cetatenii comunei asa cum este stipulat in legea administratiei publice locale nr. 215/2001, articolul 40, punctul 6.

  Va multumim.

  Cu deosebita stima,

  Viorel Deciu

 121. Buna ziua!

  Va rog sa transmiteti Politiei Rutiere care actioneaza pe raza comunei 1 decembrie, ca actul de preventie al accidentelor rutiere prin folosirea frecventa a radarelor, sa nu fie inlocuit ca in prezent cu actul de colectare de la soferi a amenzilor in scopuri pur fiscale de a acoperi deficitele bugetare ale ministerului de resort. Este inadmisibil sa pui radar la 100 de metri de iesire din localitatea 1 decembrie inspre Jilava intr-un Volswagen alb, iar apoi sa faci parcare de masini dupa iesirea din localitate. In fapt iesirea din localitatea 1 decembrie se afla efectiv la 2 km de cea mai apropiata trecere de pietoni din comuna( la alee). In schimb nu sunt sanctionati vitezomanii care trec in dreptul trecerilor de pietoni cu viteze care depasesc uneori suta de km pe ora, producand deseori accidente grave soldate cu morti si raniti(banuiesc ca stiti de cazul fetei de 16 ani omorata anul trecut pe trecrere de o masina condusa de tigani cu nr de Bulgaria). E nevoie de radare dar in localitate, la trecerile de pieton, in dreptull scolilor, nu in camp.
  Va multumesc.

 122. Stimate D-le. Primar Petre GHEORGHE,

  Referitor la sedinta publica organizata in 24.02.2014, dupa ce ati emis HCL 5/2014 privind taxa de salubrizare , va adresez rugamintea ca sa invitati la aceste sedinte publice, conform legii, toti cetatenii comunei noastre, pentru ca pentru toate hotararile care doriti sa le luati, sunteti obligat sa consultati public toti cetatenii comunei.

 123. Stimate D-le. Primar Petre GHEORGHE,

  Ati promis si in campania electorala si la investitura in functia de Primar, ca pana la data de 15.09.2013, „mai mult ca sigur” veti inaugura o gradinita noua cu program prelungit, lucru care nu s-a intamplat.
  Va rugam sa mentionati DE CE pana in prezent nu v-ati respectat aceasta promisiune avand in vedere ca, la alegerile din 2012, ati fost ales de doar 50% din cetatenii comunei ?!

 124. BUNA SEARA DOMNULE PRIMAR VA ROG MULT REZOLVATI CU APA DIN SUPSOURII MIROASE FOARTE RAU NU PUTEAM STA IN CASA PE STRADA ION BARBU SI REABILITARE BLOCURILOR CA SUNT HORROR CRED CA FACETI CEA MAI BUNA INVESTITIE DACA CURATATI SUPSOALELE SI REABILITATI BLOCURILE TOATA LUMEA DOAR DESPREA ASTA VB NU MAI PUTEM TRAI ASA IN MIZERIE SI MIROSSS INSUPORTABIL NU PUTEM STA LA MASA DE MIROS …

 125. BUNA SEARA DOMNULE PRIMAR VAM SCRIS DE CATEVA ORI DAR NU ATI RASPUNS ??? 2 INTREBARI CAND SE REABILITEAZA BLOCURILE MAI ALES PE BARBU ION P4 …? SI SUPSOLU DE CURATAT. MIROASE FOARTE RAU NU PUTEM, STA IN CASA DE MIROS NU PUTEM MANCA LA MASA VA ROG SA INTELEGETI CA NU CEREM PREA MULT PUTINA CURATENIE SI CONFORT SPER SA GASITI O REZOLVARE NUS UNDE SA APELEZ DAR NU MAI POT SUPORTA MIROSU IN CASA …. NU MAI SPUN CA PE SCARA MIROASE A GAZE FOARTE RAU NIMENI NU IA IN CALCUL NIMIC DC????

 126. Buna ziua, domnule primar

  Sunt in asentimentul acelora care invoca transparenta decizionala la nivelul Primariei si ma alatur ideii de a fi chemati in numar cat mai mare la sedinte publice, atunci cand se iau diverse hotarari de interes general. Eu nu invoc legea, ci fac apel la buna.dumneavoastra credinta, pe care ati manifestat-o in diferite ocazii.

  Va multumesc!

 127. Buna ziua.Domnule primar,sunt sigura ca problema cainilor fara stapan a mai fost pusa si de alti locuitori ai comunei.Va rog insistent si urgent sa luati masuri pentru ridicarea cainilor fara stapan,pentru a evita aparitia unor situatii similare cu cele din Bucuresti(oameni sfasiati de caini).Locuiesc in blocul P17 si imi este frica pur si simplu sa mai ies cu copiii afara,in parcul din spatele blocului, sau sa trec pe strada deoarece am fost atacata de acesti maidanezi.Am luat parte si la cateva scene cand copii pe biciclete sau trotinete au riscat sa fie muscati.Eu va invit si pe dumneavoastra la o plimbare prin spatele blocului si veti vedea ca nu exagerez cu nimic.Astept sa luati masurile necesare cat mai curand posibil pentru a putea fi in siguranta atat noi dar mai ales copiii nostri.Va multumesc.

 128. Domnule Primar, cand rezolvati problema canalizarii in comuna?
  Am vazut ca prioritate au locuitorii de la blocuri, ei beneficiaza de reabilitare, mentionez ca eu am facut acest lucru la casa din credit obtinut de la banca, nu din banii de impozite achitate de altii. Deasemenea stiu ca o alta prioritate este aducerea gunoiului din Bucuresti (deacamdata nu dau numele firmei de salubritate) pe teritoriul comunei noastre la o groapa de gunoi pentru amenajarea careia primaria si-a dat acordul..
  Domnule Primar sunt dezamagita, nu pentru asta v-am votat!

 129. Buna ziua domnule primar ,

  Am si eu 2 probleme , si as vrea sa se rezolve cat mai repede .
  1 . Sunt eleva in clasa a lV – a , si de fiecare data imi este frica sa merg la scoala din cauza cainilor . De doua ori erau sa ma muste .
  2 . De curand mi-am luat niste role noi , si nu am pe unde sa merg cu ele , strazile nu sunt bune de mers cu ele . Pe Alee sunt foarte multe masini . Ce parere aveti de amenajarea unor parcuri pentru skatebord , role sau bicicleta . Ar fii bine sa faceti in parcul de pe strada Tudor Arghezi , pe la magazinul Geta este un parc neterminat , numai cu banci care si bancile nu mai sunt bune . Sau un alt parc in alta locatie

 130. Buna ziua,
  Sincer, apreciez modul in care reusiti sa gestionati problemele comunei, date fiind resursele la dispozitie. Desigur sunt multe de facut. Sper sa aveti timpul necesar sa le solutionati pe majoritatea, probabil si in mandatul viitor.
  Doresc sa evidentiez urmatoarele aspecte:
  – multumesc pentru faptul ca s- a reusit prelungirea canalului colector al apelor pluviale de pe str. IL Caragiale la canalul magistral
  – urgentarea lucrarilor specifice realizarii canalizarii care poate solutiona multe din neajunsurile actuale
  – analizarea posibilitatii si interventia la organele abilitate pentru constiutirea a cel putin 2 sensuri giratorii in comuna (unul in zona intersectiei cu piata si al 2lea la iesirea din localitate) pentru fluidizarea traficului rutier si asigurarea conditiilor pentru conducatorii auto din comuna de a putea vira spre stanga cu mai multa usurinta sau fara incalcarea regulilor de circulatie (atat in sensul de mers catre Giurgiu sau spre Bucuresti ). I

  Cu stima, Liviu

 131. Buna seara Domnule Primar,
  Cand credeti ca vom primi apa la robinet? Ca de clor lichid pe post de apa ne-am cam saturat. Si inainte de ’89 era clor in apa de la robinet dar era dozat atat cat trebuie, nu turnat cu cisterna. Nu putem face dus mai mult de 5 minute ca ne ustura ochii foarte tare. Si noi, cei mari, mai suportam cat de cat, dar copii? Mai ales cei mici (2-3 ani)!

  1. Draga Marius,

   Faptul ca apa miroase a clor nu este un lucru rau. In procesul de tratare a apei pentru potabilizare, calculatorul instalatiei determina in timp real concentratia de clor din apa, astfel incat clorul nu se regăseste în concentraţii mai mari decât este necesar. Daca in trecut clorul nu se simtea in apa, inseamna ca el nu se folosea, dar trebuie sa stii ca pentru asigurarea calitatii microbiologice a apei potabile este obligatoriu si absolut necesar a se folosi substante clorigene dozate, bineinteles, dupa nevoi. Apa potabila de la robinetele din localitatea noastra se afla in parametrii de calitate. Se efectueaza periodic controlul calitatii apei, iar analiza probelor de apa se efectueaza intr-un laborator aprobat de Ministerul Sanatatii. Copiii mei fac baie cu apa furnizata de statia de apa din comuna si asta trebuie sa-ti ofere garantia ca nu este nici un pericol in folosirea ei cu incredere. In urma cu cativa ani si eu aveam rezerve in privinta calitatii apei. Acum, faptul ca miroase a clor imi ofera certitudinea ca monitorizarea procesului de calitate a apei functioneaza.

   1. Buna ziua! faptul ca apa contine cloramina sau miroase nu este o problema, dar seara dupa o zi de munca vrei sa te revigorezi cu un dus sau sa te relaxezi 5 min in cada este un adevarat calvar din cauza vaporilor de cloramina care iti taie respiratia si-ti lacrimeaza ochii.
    si in Bucuresti este clor in apa dar poti sta relaxat toata ziua in cada, deci undeva ceva nu este bine…
    Multumesc

    Ps: am observat ca daca apa trece prin statia de dedurizare nu mai are mirosul puternic de cloramina si se poate face baie fara a-ti lacrima ochii

 132. Buna ziua !
  As vrea sa stiu daca o sa continuati modernizarea si extinderea retelei de iluminat public, in special pe Intrarea Morii unde nu exista deocamdata.
  Va multumesc !

 133. Buna ziua domnule primar. Numele meu este Emi POPA si locuiesc pe strada Victoriei la nr. 105.
  Doresc sa va aduc in atentie un aspect care ar putea tine de siguranta participantilor la traffic. Strazile din localitate au fost in mare parte rehabilitate. Un exemplu ar fi strada asfaltata zilele trecute. Astfel, se poate circula in conditii civilizate insa ramane o problema pe care o poate observa oricine conduce 5 minute in comuna. Majoritatea „posesorilor de permis de conducere” nu au prea auzit de acordarea prioritatii de dreapta… Din aceasta cauza au fost nenumarate incidente. In conditiile date cand se poate circula mai repede, ma tem ca problema ar putea sa se agraveze iar un alt factor de risc sunt si unele spatii verzi dintre benzi care nu sunt tunse si impiedica vizibilitatea.

  Din aceasta cauza ma gandesc ca ar fi bine ca:
  – fie in intersectii sa fie stabilite si semnalizate corespunzator drumurile cu prioritate si cele fara prioritate,
  – fie sa existe macar in intersectiile mai mari indicatoare de atentionare cu privire la prioritatea de dreapta.

  Va multumesc pentru aceasta posibilitate de comunicare.

  Cu deosebita consideratie,

  Emi POPA

 134. Buna ziua,
  In completare cu cele mentionate de antevorbitorul meu, revin cu solicitarea mai veche privind constiutirea a cel putin 2 sensuri giratorii in comuna (unul in zona intersectiei cu piata si al 2lea la iesirea din localitate) pentru fluidizarea traficului rutier si asigurarea conditiilor pentru conducatorii auto din comuna de a putea vira spre stanga cu mai multa usurinta sau fara incalcarea regulilor de circulatie (atat in sensul de mers catre Giurgiu sau spre Bucuresti ).

  Cu stima, Liviu B.

 135. Buna ziua as dori sa stiu si eu Rasaritului mai primeste lumina anu asta sau asteptam degeaba ca deobicei ? Multumesc pt un raspuns sincer daca se poate

 136. Buna ziua
  Se poate un raspuns in legatura cu stalpi de lumina pt strazile Rasaritului si Pinuli ?
  Daca da cand dar cu mare sinceritate va rog sa stim sa nu mai astepam degeaba
  Multumesc

 137. Buna ziua
  In nenumarate rinduri am primit certitudinea dumneavoastra ca lucrarile de montaj al stilpilor de curent pe strada Rasaritului vor continua dar tot timpul au fost date incerte. I-mi pute-ti comunica o data certa?
  Cu stima

 138. Dorim sa organizati ziua recoltei in comuna. exemplu la restaurantul castani unde este destul spatiu disponibil cu produse traditionale(must, mici, protap,bere), un ansamblu artistic

 139. Vineri trebuia sa fie luat gunoiul in cartierul Green City. Am platit pe langa impozit, taxa de salubritate pentru 1 an de zile. Va rog sa clarificati aceasta problema, pentru ca exista informatia ca primaria e restanta la firma de salubrizare.

 140. Domnule primar, oamenii de la salubritate spun ca sunt probleme cu plata gunoiului din partea primariei. Daca nu puteti plati gunoiul de ce nu gasiti modalitate de sanctionare pentru cei care nu-si platesc taxa de gunoi? Eu cunosc persoane care nu au platit gunoiul de la inceputul anului. Unii dintre ei au familii numeroase si scot din curti gunoi cate o remorca pe saptamana. Trebuie sa existe o modalitate de constrangere, pentru ca nu e posibil sa suferim noi ceilalti care dorim sa beneficiem de acest serviciu. Va multumesc.

 141. Buna seara . Pe strada sperantei marti trebuia sa se ridice gunoiul stimata conducere……plata o efectuam in avans insa serviciile …dupa cum bate vantul. Va asteptam si cu un singur stalp macar de iluminat public . Multumim

 142. Buna ziua,
  Pe terenul de langa OMV s-a creat o veritabila groapa de gunoi care creste pe zi ce trece. Sunt depozitate deseuri din constructii dar si menajere. Cum este posibil asa ceva? De ce Primaria nu amendeaza proprietarul terenului respectiv sa-l oblige sa-si imprejmuiasca proprietatea si sa o salubrizeze. Asa ceva este ilegal … si mai este vizibil si de pe DN .. tot traficul de acolo.
  As aprecia un raspuns.
  Multumesc,
  Gabriel Enache

 143. Buna ziua!
  Domnule Primar as dori sa stiu daca exista o HCL privitoare la locurile de parcare din fata blocului? Si daca exista ce anume se stipuleaza in ea?

 144. Domnule Primar,
  Ma bucur ca incercati si chiar reusiti sa rezolvati incet dar sigur obiectivele asumate, dar in aceasta comuna mai avem o problema nerezolvata inca si anume cea de siguranta cetateanului, siguranta proprietatii cetateanului.
  Se apropie sarbatorile de iarna si ca de obicei in preajma lor roiesc infractorii care deja au inceput furturile bateriilor de masini si cred ca urmeaza conform obiceiurilor lor si furturile de prin gospodarii.
  Cum credeti dumneavoastra ca se poate rezolva aceasta problema? Aveti in plan rezolvarea acestei probleme?
  Cu consideratie,
  Adriana Apostu

 145. Buna ziua , sunt foarte curios cand va avea loc dezapezirea…si daca dumneavoastra..o sa va dati interesul , dar se pare ca nu … suntem singura comuna in care nu sunt beculete si alte chestii… nu a iesit domnul Ponta acum comuna este in doliu

 146. Buna ziua !sunt un locuitor al comunei Copaceni ,am vrut sa va aduc la cunostinta ca pe strada Liviu Rebreanu sunt haite de caini agresivi …mai ales la acel Service Auto…(nu zice nimeni sa nu ai caine ,cai si eu sunt iubitor de animale si am 2 caini) ,dar sa stai cu poarta deschisa si cu 5-6 caini care ataca cetateni sau mai ales biciclisti …nu e ok …poate luati o masura in acest sens ..va multumesc

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.